• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

"5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı" İçin Geri Sayım Başladı

"5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı" İçin Geri Sayım Başladı
Girne Üniversitesi, 5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı'na ev sahipliği yapıyor.

Girne Üniversitesi, 5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı'na ev sahipliği yapıyor.

31 Mart-02 Nisan 2016 tarihleri arasında Girne Üniversitesi ve Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği işbirliği ile Girne Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan konferansa birçok ülkeden çok sayıda araştırmacı katılacak.

"27 ÜLKEDEN ARAŞTIRMACILARLA EĞİTİMDE YENİLİKLER KONUSUNDA BULUŞACAĞIZ"

Kıbrıs Eğitim Bilimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, özellikle eğitim bilimleri ve uygulamalarında son trendin belirlenmesi ve araştırmacıların bilgi paylaşımında bulunmasını sağlayacak olan "5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı'nın büyük bir heyecan ile beklendiğini dile getirdi. Dr. Hüseyin Uzunboylu aynı zamanda, "Girne Üniversitesi'nde gerçekleşecek olan konferansa 27 farklı ülkeden araştırmacılar katılacak; şu ana kadar 152 bildiri programda yer alıyor. Konferans kapsamında sunulan bildiriler, konferansı destekleyen üst düzey bilimsel dergilerde hakem sürecinden sonra da yayınlanabilme şansına sahiptir" dedi.

Konferansın ana temasının "eğitimde yenilikler" olarak belirlendiğini belirten Hüseyin Uzunboylu, "Tartışılacak başlıca konular "eğitim programları ve öğretim', "eğitim yönetimi ve denetimi', "rehberlik ve psikolojik danışma', "eğitim teknolojileri', "matematik eğitimi', "fen eğitimi', "dil eğitimi', "sosyal alanlar eğitimi', "özel eğitim', "eğitimin sosyal temelleri" olacak" şeklinde konuştu.

KONFERANS SADECE ARAŞTIRMACILARA YÖNELİK DEĞİL

Uzunboylu, "5. Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı geçmiş yıllarda olduğu gibi sadece araştırmacıları değil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında görev yapan tüm öğretmenleri de kapsıyor. Konferans kapsamında öğretmenlere yönelik "eğitimde liderlik', "etkili okul yönetimi', "eğitimde yenilikler', "okul aile iletişimi', "eğitimde yeni teknolojiler" gibi seminerler dizisi de gerçekleştirileceği müjdesini vermek isterim. Özellikle öğretmenlerin teori ile uygulama arasında bir bağ kurabilmesini sağlayacak seminerler, alanında etkili uzmanlar tarafından verilecek" ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeyde son derece önemli akademisyenler tarafından açılışı yapılacak konferansta etkili çalışmaların gerçekleştirileceği ve katılımcıların bilimsel bir ortamı soluma şansını da bulabileceklerini sözlerine ekleyen Uzunboylu, öğretmenlerin seminerlere yönelik detaylı bilgiyi ise Yrd. Doç. Dr. Erinç Erçağ tarafından alabileceklerini; 0533 842 4747 numaralı telefondan veya www.keb-der.org adresinden temin edebileceklerini bildirdi.

KONFERANSTA ATÖLYE ÇALIŞMALARI DA OLACAK

Uzunboylu, konferansta yer alacak davetli konuşmacıları arasında; Prof. Dr. Ferhan Odabaşı "Araştırmak veya Öğretmek: Akademisyenlerin İkilemi" Kazakistan'dan Prof. Dr. Maral Nurtazina, "Mezunların işgücü piyasasındaki rekabet zorlukları', Avustralya'dan Prof. Dr. Sharon Lierse, "21. yüzyıl öğrencilerinin karşılaştığı fırsatlar ve zorluklar" Lefkoşa İngiliz Üniversitesi Rektörü ve eski YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak'ın bulunacağını belirtti.

Uzunboylu, "Bu sene 5'incisi düzenlenen Uluslararası Kıbrıs Eğitim Araştırmaları Konferansı'nda Prof. Dr. Ümit Girgin de "İşitme Engelli Öğrencilerin Okuma Stratejilerinin Değerlendirilmesi" konusu üzerine katılımcılarla birlikte bir saatlik atölye çalışması gerçekleştirecek" dedi.

"KONFERANSA EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Girne Üniversitesi olarak konferansa ev sahibi olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.

Dr. İlkay Salihoğlu aynı zamanda, "Girne Üniversitesi olarak böylesi önemli bir konferansa ev sahibi olmaktan son derece mutluyuz. Daha önce de farklı üniversitelerde gerçekleştirilen konferansın bu sene yeni kampüsümüzde olması bizim için ayrıca önemlidir. Girne Üniversitesi olarak, üniversitemizin öğrencilerine akademik eğitim vermenin dışında eğitimin kendi yapısına da katkı koymak; gelişimine katkı sağlamak istemekteyiz. Bu sebeple bu önemli konferansa ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. 27 farklı ülkeden eğitim alanında uzman araştırmacılarla üniversitemizin çatısı altında güzel bir konferans gerçekleştireceğiz ve tüm katılımcılar eminim konferans sonunda eğitim alanında yeni bilgiler ve yeni araştırma fikirleri ile dolacaklar. Bu da bizim için çok önemlidir" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim