• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

’5. Ulusal Türk Dili Ve Edebiyatına Genç Yaklaşımlar Öğrenci Bilgi Şöleni’ Başladı

’5. Ulusal Türk Dili Ve Edebiyatına Genç Yaklaşımlar Öğrenci Bilgi Şöleni’ Başladı
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen ve...

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan, "5. Ulusal Türk Dili ve Edebiyatına Genç Yaklaşımlar Öğrenci Bilgi Şöleni" başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan şölenin açılışına, Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. H. Abdullah Şengül, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Neşe Yalçın, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Şölenin açılışında konuşan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bülbül, "Bu yıl şölenimizin 5'incisini düzenlemenin gurur ve mutluluğu hep birlikte yaşıyoruz. Bundan sonra da bu şölenimizin devamı gelecektir. Sempozyumumuzun Türk Dili ve Edebiyatı adına hayırlara vesile olmasını dilerken, aynı zamanda gelecekte çok işler çıkaracak Türkologların yetişmesine vesile olmasını diliyorum." dedi.

Açılışta konuşan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Neşe Yalçın, "5'incisi gerçekleştirilen ve uluslararası hale gelmiş olan sempozyumumuzda sizleri burada görmekten büyük mutluluk ve onur duyuyoruz. İlki 2011 yılında düzenlenen sempozyumumuz özellikle lisansüstü öğrencilerle birlikte geleneksel hale getirilmiştir. Yoğun bir katılımın olduğu ve geçmiş yıllarda kendi içimizden katılımla gerçekleştirdiğimiz şölenimizi, bu sene dışarıdan katılımla gerçekleştiriyoruz." diyerek, bilgi şöleninin başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu.

Üniversite Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan da "Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kutlamak gerekiyor. Çünkü Fen Edebiyat Fakültemizin önemli bölümlerinden biri olup, lisans ve lisansüstü öğrencileriyle 500'ü bulan, başarılı bir bölümümüz. Bugün düzenlediğimiz bu sempozyum inşallah diğer öğrencilerimize de örnek olur. Bu sempozyum, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin özellikle genç akademisyen adaylarına ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir. Sempozyumun düzenlenmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, olmak üzere emeği bulunan ve sempozyuma katılan tüm öğrencilerimiz ile katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, "5'incisini düzenlediğimiz bu bilgi şölenimize öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bir şeyi okursunuz, dinlersiniz ve anlarsınız. Ama okuduğunuzu, dinlediğinizi ve anladığınızı yazıya dökmediğiniz, bir makale, bir bildiri hazırlamadığız müddetçe, o akılda çok fazla kalmaz. Bu sebeple daha meslek ve akademik hayatınızın bu aşamasında bu tür bilgi şölenleriyle bildiklerinizi bir şekilde kâğıda dökmeniz, hatta başkalarına aktarmış olmanız bana göre büyük ve unutulmayacak bir tecrübedir. Geleceğin edebiyatçıları, hatta Türkologları olan sizlerin "Bir bildiri nasıl hazırlanır, nasıl sunulur" bunu öğrenmeleri açısından bu bilgi şöleni büyük önem arz etmektedir. İçerisinde benim de bulunduğum Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olarak yola bu düşünceyle çıktık. Geleceğin edebiyatçı ve Türkolog adayları olan sizler, inşallah bundan sonra da ulusal hatta uluslararası bir çok bildiriye imza atacaksınız. Bu şölenimizin diğer bölümlerimize ve de diğer öğrenci arkadaşlarımıza yol gösterir hale gelmesi temennisiyle, sempozyuma bildirileriyle katılan ve bugün burada bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ve "Türk Dünyası Müzikleri" dinletisinin ardından şölenin oturumlarına geçildi.

’5. Ulusal Türk Dili Ve Edebiyatına Genç Yaklaşımlar Öğrenci Bilgi Şöleni’ Başladı

’5. Ulusal Türk Dili Ve Edebiyatına Genç Yaklaşımlar Öğrenci Bilgi Şöleni’ Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim