• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu
Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından verilen 5.Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu.

Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından verilen 5.Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu. Ödülleri, törene katılan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takdim etti.

Türk Kültürü'ne Hizmet Vakfı tarafından beş yılda bir verilen Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü törenle sahiplerini buldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törene 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Bu yıl beşincisi verilen ödüllere Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu'nun belirlediği Seçici Kurulun da kararıyla, Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Alev Ebuzziya Siesbye, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Mehmet Genç ile Prof. Dr. Selçuk Mülayim layık görüldü. Türk Kültürü'ne Hizmet Vakfı Ney Topluluğu'nun dinletisiyle başlayan tören, vakfın tanıtıldığı barkovizyon gösterimiyle devam etti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende yaptığı konuşmasında kültür, sanat ve bilimin toplum hayatındaki önemine değindi. Devletlerin ekonomik ve askeri olarak çok güçlü olabileceklerini ifade eden Abdullah Gül, neticede onu taçlandıran şeyin kültür, sanat ve bilim hayatındaki başarılar olduğunu vurguladı. Gül, kültür, sanat ve bilim alanında başarılı olmayan toplum, devlet ve ülkelerin unutulmaya mahkum olduğunu dile getirdi. Abdullah Gül, Türk milletinin tarihin derinliklerine kadar ve çok geniş bir coğrafyada insanlığa önemli hediyeler bıraktığını söyledi. Ülkelerin güçlü ve büyük olmasının tek başına bir şey ifade etmediğini aktaran Gül, halkı mutlu edebilmek ve insanlığa faydalı olmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Abdullah Gül, "yumuşak güç" olarak tanımladığı bilim, sanat ve kültürdeki başarılarla ülkelerin büyük ve etkin hale geldiğini belirtti. Gül, "Bu açıdan baktığımızda Türkiye'nin yumuşak gücünü artırmak, önce şüphesiz ki çok geniş bir alan olduğu için hukukunun sağlam, üstün, evrensel anlamda mukayese edilebilecek, yarışabilecek bir noktaya gelmek. Ekonomisi tabi ki güçlü olacak. Zaten hukukun, demokrasisinin, siyasetinin güçlü olduğu ülkelerde potansiyel varsa o potansiyel ekonomiyi zaten büyütecektir. Türkiye'nin ben yumuşak güçle çevresinde etkin olacağını, yumuşak güçle eski coğrafyalarında kendisini tekrar hatırlatabileceğine inananlardanım. Bugünkü dönemde özellikle Ortadoğu bölgesine baktığımızda ancak Türkiye yumuşak gücüyle oralarda tarihteki iyi hatıraları canlandırabilir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen Alev Ebuzziya Siesbye, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Mehmet Genç ile Prof. Dr. Selçuk Mülayim'e ödüllerini Abdullah Gül verdi. Mazereti sebebiyle törene katılamayan Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak'ın ödülünü ise onun adına Prof. Dr. Fahmeddin Başar aldı. Ödüllerin takdiminin ardından toplu fotoğraf çektirildi.

Program, Türk Halk Müziği sanatçısı Aysun Gültekin'in konseriyle sona erdi.

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü sahiplerini buldu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim