• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü
5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Barosu Başkanı Enver Han, "Bir an önce ihtiyaçlarımızı karşılayan yeni bir Avukatlık...

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Malatya Barosu Başkanı Enver Han, "Bir an önce ihtiyaçlarımızı karşılayan yeni bir Avukatlık Kanununun yürürlüğe girmesi temennimizdir" dedi.

Malatya Adliye Binası'nda avukatlar ile birlikte 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yapan Baro Başkanı Avukat Enver Han, tüm avukatların gününü kutladıklarını söyledi. Avukatların yargının kurucu unsurlarından biri ve bağımsız savunmayı özgürce temsil edenler olduklarını ifade eden Han, "Ne yazık ki son birkaç yılda olduğu gibi bu yılda Avukatlar Günü'nü endişe ve tedirginlik içerisinde kaygıyla değerlendirmek durumundayız" diye konuştu.

Mevcut Avukatlık Kanununun baroların ve avukatların mesleki ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kaldığını belirten Han, bir an önce ihtiyaçları karşılayan yeni bir Avukatlık Kanununun yürürlüğe girmesini temenni ettiklerini söyledi. Kuvvetler ayrılığı gereği devletin üç temel işlevi olan Yasama, Yürütme ve Yargı'nın güçleri kendilerini hukuk kurallarına bağlı kılması gerektiğini belirten Han, "Son yıllarda arka arkaya gündeme getirilerek hayata geçirilen, hukuku ilgilendiren bir takım düzenlemeler, düzenlenmeye hazırlanan tasarılar, taslaklar nedeniyle yargı dünyası ve onun kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar kaygılı ve endişelidir. İnsanlık tarihini inceleyenler, hukukun egemen olmadığı, hukukçuların etkisiz hale getirilip bağımlı kılındığı toplumlarda ne tür akla hayale sığmaz haksızlık ve vahşetlerin sergilendiği dehşet içinde göreceklerdir. Ülkemizin içinde bulunduğu çatışma hali biz avukatları derinden etkilemekte ve kaygılandırmaktadır. Akan kan ve gözyaşlarının bir an önce son bulması en büyük temennimizdir. Bu çatışma halinden ötürü Malatya Barosu olarak Avukatlar Günü müzikli eğlence programlarını iptal etmiş durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle demokrasinin, insan hakları ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olan savunmanın temsilcileri sevgili meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyor, özlemini duyduğumuz hukukun ve yargının tüm sorunlarının çözülmüş olduğu güzel günlere sağlık, esenlik, başarılarla ve barış içerisinde hep birlikte ulaşabilmenin özlemiyle saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim