• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri
Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, bazı firmaların "danışmanlık hizmeti" adı altında avukatların yaptığı işleri yapmaya çalıştıklarını...

Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz, bazı firmaların "danışmanlık hizmeti" adı altında avukatların yaptığı işleri yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, bu durumun telefon dolandırıcılığı kadar tehlikeli olduğunu belirtti.

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri Samsun'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Samsun Barosu'na kayıtlı avukatlar, Avukatlar Günü'nü kutlamak için geldiği Atatürk Anıtı'nda çelenk sunumunun ardından, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Gürbüz, avukatların sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

"DANIŞMANLIK HİZMETİ TELEFON DOLANDIRICILIĞI KADAR TEHLİKELİ"

Avukatlık mesleğinin demokratik hukuk devletinin en önemli değerlerinden birisi olduğunu belirten Başkan Av. Kerami Gürbüz, "Demokratik bir hukuk devletinde bağımsız bir yargı o sistemin olmazsa olmazıdır. Nasıl bağımsız yargı hukuk devletinin olmazsa olmazıysa savunma mesleği de çok gereklidir. Eğer bir sistemde vatandaşın mahkemeler nezdinde hakkını bağımsız bir şekilde savunabilmesi mümkün değilse, bu demokrasi değildir. Bu hukuk devleti değildir. Demokratik bir hukuk devleti olabilmesi için mutlaka vatandaşın kendini savunabilmesi, bu savunma işlemini de uzman kişiler eliyle yerine getirmesi gerekmektedir. Avukatlar da vatandaşların savunma ihtiyacını karşılamak için yetişmiş, eğitimli yetkin insanlardır" dedi.

Bazı şirketlerin avukatlık mesleğini yapmaya çalıştığından sitem eden Gürbüz, şunları söyledi: "Avukatlıkla, hukukçulukla uzaktan yakından alakası olmayan bir kısım firmalar ve şahıslar "danışmanlık hizmeti" altında avukatların yaptığı hizmetleri yapmaya çalışmaktadır. Bunun sonucunda vatandaşlar telafisi imkansız zararlara uğrayabilmektedirler. Özellikle bir kısım sigorta şirketinden vatandaşın hakkı olan paraların, tazminatların alınması noktasında adliyeye başvururken yazılacak dilekçeler noktasında vatandaşların istismar edildiğini görmekteyiz. Bunu biz "telefon dolandırıcılığı" kadar tehlikeli bir gelişme olarak görmekteyiz. Vatandaş, 50 lira vererek yazdırdığı bir dilekçeden dolayı çektiği sıkıntıyı daha sonra 5 bin lira ödese bile telefi edemeyebiliyor. Bu anlamda da vatandaşlarımızın nasıl hastalandığı zaman bir doktora gidiyorlarsa canlarıyla, mallarıyla, namuslarıyla, hürriyetleri ile alakalı konularla da o işin uzmanı olan avukatlara gitmeleri gerektiğinin vurgulamak istiyorum."

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri

5 Nisan Avukatlar Günü Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim