• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

5. katla birlikte hayata da tutundu!

5. katla birlikte hayata da tutundu!
Rüyasında sürekli düştüğünü gördüğünü söyleyen Aybüke, "Artık 2 doğum günüm var" dedi.

Liman Mahallesi Bileyciler Caddesi Alemdar Sitesi'nde 8 katlı binanın 7'nci katında ailesiyle oturan Aybüke Metin, geçen salı günü saat 18.00 sıralarında, dairenin balkonundan sitenin bahçesine baktığı sırada fenalaştı. Oruçlu olmasının etkisiyle başı dönen Aybüke Metin, dengesini kaybederek balkondan düştü. Mucize eseri 6'ncı katın balkon demirlerine tutunan Metin, kollarında güç kalmayınca kendini 5'inci kat balkonuna atarak kurtuldu. Olayda sadece sağ elinin parmaklarında çatlak olan Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi 12'nci sınıfa geçen Aybüke Metin, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

'TEK DÜŞÜNCEM YENİDEN YÜRÜYECEK MİYİM' OLDU

Dün tedavi gördüğü hastaneden taburcu olan Aybüke Metin, yaşadıklarını anlattı. Ölümle yaşam arasındaki ince çizgi arasında gelip gittiğini belirten Aybüke Metin, "Yani ışığı gördüm" dedi. Olay günü hava almak için balkona çıktığını anlatan Metin, şunları söyledi: "Oruçluydum. Ellerimi balkonun korkuluklarına dayadım. Çevreye bakıyordum. Nasıl düştüğümü, hiçbir şeyi hatırlamıyorum. Yalnızca demirlere çarptığımı hatırlıyorum. Çarpma nedeniyle 6'ncı katın balkon demirleri kırılmış. Kendimi nasıl 5'inci kata attığımı da hatırlamıyorum. Sağ elimin parmaklarında çatlak var. Olay sonrası sadece korku hissetim. Tek düşündüğüm 'Bir daha yürüyecek miyim' oldu. Etrafımdaki herkes korkuyla bağırıyordu."

23 HAZİRAN İKİNCİ DOĞUM GÜNÜM

Olaydan sonra tanımadığı insanlardan dahi geçmiş olsun mesajları aldığını kaydeden Metin, "Uyurken sürekli düştüğümü görüyorum. Bu eve dahi gelmek istemiyorum. Kurban kestik. Doğum günüm 21 Eylül, ama bu olayı yaşadığım 23 Haziran, ikinci doğum günüm oldu. Arkadaşlarım bana pasta getirdi ve ikinci doğum günümü kutladık" dedi.

RABBİM BANA KIZIMI İKİNCİ KEZ HEDİYE ETTİ

Olay günü evde olan anne Ayşegül Metin ise yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı: "İlk başta Allah hiçbir anne ve babaya böyle bir şey yaşatmasın diyorum. Kızımın bahçeye düştüğünü düşündüm. Öldü diye feryat ettim. 6'ncı katın balkon demirlerine tutunup 5'inci kata kendisini atabilmesi büyük bir cesaret. Rabbim bana kızımı ikinci kez hediye etti. Bundan sonra doğum gününü 2 kez kutlayacağız."

EVİ SATACAĞIZ

Olay sırasında şehir dışında olduğunu anlatan emekli astsubay baba Yüksel Metin ise "Telefonla haber verilince kızımın yere düştüğünü zannettim. Antalya'ya gelinceye kadar yol bitmek bilmedi. Kızım için hep yol boyunca dua ettim. Hemen hastaneye koştum. İyi olduğunu görünce dünyalar benim oldu. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Kızımın psikolojisinin düzelmesi için evimizi satıp buradan taşınacağız" diye konuştu.

 

İstanbul Haber Ajansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim