• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi
Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014'te polis memuru Adem Çoban ve Astsubay Adil Kozanoğlu'nu şehit edip, gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı...

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 20 Mart 2014'te polis memuru Adem Çoban ve Astsubay Adil Kozanoğlu'nu şehit edip, gasp ettikleri kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı öldüren ve 18 kişiyi yaralayan IŞID'li teröristlerin yargılandığı davanın beşinci duruşmasında karar yine çıkmadı. Mahkeme heyeti, bilirkişi raporlarının hazırlanmadığını gerekçe göstererek, duruşmayı 17 Mart'a erteledi. Mahkemeye şehit astsubayın annesi Hatice Kozanoğlu, babası Duran Kozanoğlu, kardeşleri Şuayp ve Tayfun Kozanoğlu ile şehit polis Adem Çoban'ın ailesinden babası Mevlüt Çoban katıldı.

Mahkeme heyeti, SEGBİS sistemi ile Ankara Sincan F Tipi Cezaevi'ne bağlanarak, müebbet hapis istemiyle yargılanan IŞİD militanları Benjamin Xu, Çendrim Ramadani ve Muhammed Zakiri'nin görüntüleri duruşma salonuna yansıtıldı. Bu sırada Hakim Onur Yerdelen, sanıkların görüntülerini tek tek yakınlaştırarak şehit ailelerine "Gördünüz mü?" diye sordu. Aileler de onay anlamında başını salladı.

Hakim Yerdelen, IŞİD militanları Benjamin Xu, Cendrim Ramadani ve Muhammed Zakir'e, tercüman vasıtasıyla suçlamaları kabul edip etmedikleri sordu. Ancak her 3 sanık da mahkemeye cevap vermedi.

Mahkeme sırasında hakim Yerdelen, şehit yakınlarına dönerek, kamera görüntüsündeki sanıkları gösterip, elleriyle işaret ederek isimlerini okudu. "Kalbiniz rahat olsun" dedi. Bu sırada, şehit astsubayın annesi Hatice Kozanoğlu, "Davanın yakından takip edilmesini, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum." sözlerine hakim "Bakacağız" cevabını verdi.

'HER DURUŞMADA HAKİM, SAVCI DEĞİŞİYOR'

Duruşma öncesi gazetecilere konuşan şehit polis Adem Çoban'ın babası Mevlüt Çoban, "Yine sonuçlanmayacak. İleri tarihe atacaklar. Benim avukatımdan duyuşum öyle." diye konuştu. "Nasıl bir karar çıkar?" sorusuna, şehit polis babası Çoban, "Devlete hiç güven yok. 4 aydan 4 aya atılıyor dava. Mahkemenin davayı böyle uzatmaması lazım. Her duruşmada hakim, savcı değişiyor. Adana gibi yerden, karda kışta buraya geliyoruz artık sonuçlanmasını bekliyoruz." diyerek tepki gösterdi.

Şehit Astsubay Adil Kozanoğlu'nun Annesi Hatice Kozanoğlu ve Babası Duran Kozanoğlu ise mahkeme çıkışında, "İnşallah adalet tecelli edecek. Adalet yerini bulacak." dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden kamyon şoförü Turan Yaşar'ın avukatı Ali Çil de "Sanıkların değişimde kullanıldığı söyleniyordu. Hepsini yakından gördük. Bu konuda şüpheler giderildi. Keşke bu, daha önce yapılsaydı. Dosyalarda eksiklikler var. Bu yüzden ertelendi. Sanıklar getirilse daha iyi ancak bu duruşmada sanıkların yüzleri netti, şüpheler kalktı, sanıklar burada cezaevinde." dedi.

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi

5. duruşması görülen IŞİD davası yine ertelendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim