• BIST 9535.33
  • Altın 2472.413
  • Dolar 32.4704
  • Euro 34.5484
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

5 Bin Öğrenciye Göz Taraması

5 Bin Öğrenciye Göz Taraması
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan "Göz Taraması Projesi" kapsamında Honaz ilçesinde 5 bin öğrenciye...

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından ilçelerde başlatılan "Göz Taraması Projesi" kapsamında Honaz ilçesinde 5 bin öğrenciye göz taraması yapıldı.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin ilçelerde okul çağındaki çocuklarda başlattığı "Göz Taraması Projesi" bütün hızıyla devam ediyor. Buldan'da 4 bin 115, Çal'da 2 bin 100, Sarayköy'de 4 bin 860 öğrenciden sonra şimdi de Honaz'da bulunan yaklaşık 5 bin öğrencinin Honaz Devlet Hastanesi'nde oluşturulan Göz Polikliniğinde 45 gün boyunca göz taramaları yapılacak. Taramalarda gözlük kullanan öğrencilerin gözlük numaralarının uygunluğuna bakılırken, görme bozukluğu saptanan ve ameliyat olması gereken öğrencilere yönlendirme yapılacak.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Demirbilek ve Honaz Devlet Hastanesi Yönetimi ile birlikte Honaz Devlet Hastanesi'nde göz taramasını başlattı.

Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Buldan'da başlatılan göz taraması projesine Çal ve Sarayköy'de devam edildiğini şimdi de Honaz'da yapılan taramalarla birlikte 16 bin öğrenciye ulaştıklarını belirterek, "Projeyi Buldan'da başlatırken diğer ilçelerde de tarama yapacağımızın sözünü vermiştik. Bugün 4. ilçemizde Honaz'da göz taramasını başlatmış bulunuyoruz. Bu projenin üzerinde durmamızın en büyük nedeni okul çağındaki çocuklarda bazı hastalık ve bozuklukların erken yaşlarda tespiti ve bunlara karşı alınacak tedbirlerle çocuklarımızın ileriki yaşamlarını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmaktı. Diğer ilçelerde elde ettiğimiz sonuçlara baktığımızda projenin doğruluğunu görmüş olduk. Projede emeği geçen başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere Honaz Belediyesi, Honaz Kaymakamlığı ve hastane yönetimimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, projeye öğrencilerin hastaneye ulaşımı konusunda katkıda bulunduklarını, öğrencilerin varsa göz problemlerinin çözüleceğini bunun da aileler adına sevindirici olduğunu söyleyerek Honaz'a hayırlı olmasını diledi.

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen de Göz Taraması projesinden dolayı emeği geçen kurumlara teşekkür ederek, "Çocuklarımız hayata hazırlanırken böyle taramalardan geçerek sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri gelecekleri açısından son derece önemli. İlçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

5 Bin Öğrenciye Göz Taraması

5 Bin Öğrenciye Göz Taraması

5 Bin Öğrenciye Göz Taraması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim