• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

4/c’lilerden Zincirli Eylem

4/c’lilerden Zincirli Eylem
Adana'da 4/C geçici sözleşmeli personeller, hak mağduriyeti yaşadıklarını öne sürerek kadroya geçmek için Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü...

Adana'da 4/C geçici sözleşmeli personeller, hak mağduriyeti yaşadıklarını öne sürerek kadroya geçmek için Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü önünde kendilerini zincirleyerek eylem yaptı.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk-Enerji-Sen'e bağlı personeller, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü önünde toplanarak kendilerini birbirlerine zincirledi. Ellerindeki dövizlerle hükümet karşıtı sloganlar atan grup adına basın açıklamasını okuyan Türk-Enerji-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tümer, kamu görevlilerine ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2016 ve 2017 yıllarını kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşmenin geçici personele ek ödeme başlıklı 24. maddesinin kendilerini mağdur ettiğini öne sürdü. 23 bin 4/C geçici sözleşmeli personelin Memur-Sen'in imza attığı sözleşme yüzünden haklarının yendiğini savunan Tümer, "Türkiye Kamu-Sen, 4/Cli personeller ile ilgili toplu sözleşmeden doğan hak kayıpları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na, Maliye Bakanlığı'na ve Başbakanlığa özellikle özelleştirme mağduru iken ek ödeme davasını kazanıp mahkeme kararı ile yaklaşık 1 yıldır ek ödeme alan arkadaşlarımızın ikinci kez mağdur edilmemeleri konusunda yazılı talepte bulunmuştur. Mahkeme yoluyla kanun önünde kazandıkları haklarını imzalanan bu toplu sözleşme ile kaybedebilirler ve bu tehlike vardır. Hiç istemememize rağmen daha da kötüsü geri ödeme tehlikesi de vardır. Bu problemin tek ve nihai çözümü de kadrolarını almalıdır. Hükümet, Çalışma Bakanlığı, toplu sözleşmede verdiği kadro sözünün arkasında durmalı, en kısa zamanda sözünü yerine getirmelidir" diye konuştu.

Tümer, basın açıklamasını eski AK Parti Milletvekili Uğur Işılak'ın da seslendirdiği "Yemin" şiiriyle noktaladı. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

4/c’lilerden Zincirli Eylem

4/c’lilerden Zincirli Eylem

4/c’lilerden Zincirli Eylem

4/c’lilerden Zincirli Eylem

4/c’lilerden Zincirli Eylem

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim