• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Çukurova Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Çukurova Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Adana Bölge Finali Sergisi" Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nda açıldı.

Üç yıl aradan sonra bu yıl tekrar TÜBİTAK Bölge Merkezi olan Adana'da düzenlenen "47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması"nda Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerinden gelen toplam 100 proje sergileniyor.

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalacak'ın açılış konuşmasının ve yarışma hakkında bilgiler vermesinin ardından, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu düzenlenen bu yarışmanın ülkemiz ve ortaöğretim gençlerimiz için çok faydalı olacağına inandığını söyledi. Horozoğlu, "Bu yarışmanın amacı teşviktir. Genç beyinlerin öncelikle düşünmeyi, gözlemlemeyi, merak etmeyi öğrenmesi ve bu meraklarını bir proje dahilinde uygulaması için önemlidir. Burada önemli olan bu projeye yapı teşkil edecek kitlenin tamamen genç beyinlere ait olmasıdır. Türkiye'nin böyle araştırmacı genç beyinlere çok ihtiyacı var. Bu gençlerimizin üniversiteler, TÜBİTAK gibi kurum ve kuruluşlar tarafından teşvik edilmesi Türkiye'nin geleceğinde çok daha aydınlık günlerin geleceğinin habercisidir" dedi.

Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalacak, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Seyhan Tükel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, milli eğitim müdür yardımcıları ile şube müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler "47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi"ni kurdele keserek ve hayırlı olmasını dileyerek açtılar.

Açılış sonrasında Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Milli Eğitim Müdürüz Turan Akpınar ve diğer katılımcılar öğrencilerin yaptıkları projeleri incelediler.

25 Mart'a kadar sürecek olan sergi sonunda katılımcılar için belge ve ödül töreni düzenlenecek. Bölge sergisi sonunda dereceye giren öğrenciler Ankara finaline davet edilecek.

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı

47. TÜBİTAK Sergisi Adana’da Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim