• BIST 9095.22
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

450 Fidan Toprakla Buluştu

450 Fidan Toprakla Buluştu
Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Şehzadeler Belediyesi'nin işbirliği ile 450 fidan toprakla buluştu.

Manisa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Şehzadeler Belediyesi'nin işbirliği ile 450 fidan toprakla buluştu.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı ilçesi Yenimahmudiye Mahallesi'nde fidan dikim töreni düzenlendi. Törene Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve mahalle sakinleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, "Sağlıklı Yaşam Ormanı oluşturuyoruz. Biz geçtiğimiz sene burada yaklaşık 30 dekar alanı ağaçlandırmıştık. Bu gün de bu ormanı genişletiyoruz. Toplam alanımız 45 dekar olacak. Yani oldukça büyük bir alan. Çam fıstığı ve çınar ağaçlarından oluşan bir ormanlık alan olacak. Bu alanın oluşturulmasında da Şehzadeler Belediyemizin çok büyük desteğini aldık. Bu arsada neticede ormanın oluşturduğu alan da Belediyemize ait bir alan. Burada çukurların açılması konusunda ekimlerin yapılması konusunda sürekli Şehzadeler Belediyemiz bize destek oluyor. İleriki yıllarda burası Manisa'nın mesire yeri olacak" dedi.

"İNSAN KENDİ SONUNU HAZIRLIYOR"

Tay'ın ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise gelecek nesillere daha yeşil bir çevrenin miras bırakılması gerektiğini vurguladı. Çelik, "Ne yazıktır ki gelişme adına, teknoloji adına insan oğlu kendi sonunu hazırlamakta. Kontrolsüz bir betonlaşma, yeşilin yok olması, doğal dengelerin bozulması, belli ürünlerin ve canlıların sonunun getirilmesi gibi yanlış hareketler ileride insanlığın başına büyük belalar açacaktır. Bu gün gerek ülkemizde gerek dünyada bir çok uluslar arası sempozyumlar, konferanslar erozyonun engellenebilmesi, doğal dengenin korunabilmesi, ozon tabakasıyla ilgili sıkıntıların bertaraf edilebilmesi için yapılmaya başlanmıştır. Çünkü bu kontrolsüz gidişat devam edecek olursa bunun sonu insanlık için doğa için bütün canlılar için büyük riskler getirmektedir. Bu gün çok şükür bir bilinçlenme var" dedi. Şehzadeler Belediyesi olarak ağaç dikimine büyük bir önem verdiklerini sözlerine ekleyen Çelik, "Şehrin içerisinde beton yığınlarının arasında nefes alamayan, toprakla temas edemeyen çocuklarımız düzenlemiş olduğumuz bu doğal alanlarda toprakla buluşsun, yeşili görsün, elektriğini atsın ve sağlık bulsun istiyoruz. Bunları yapmalıyız ki ileride daha sağlıklı alanlarda yaşayabilelim. Bizden sonraki nesiller "Bizden öncekiler doğayı tahrip etmişler ağaçları kesmişler, yeşili yok etmişler. Bize yaşanılmaz bir ülke bırakmışlar" diye ah etmesinler. Bize dua etsinler. Yaş kesenin başı kesilir diyen bir ecdadın torunlarıyız biz. Hem dinimiz hem medeniyetimiz doğaya yeşile tüm canlılara tüm mahlukata merhametle davranmamızı ve sahip çıkmamızı emrediyor. Ağaçtaki bir karıncanın dahi öldürülmesine müsaade etmeyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Ama bu gün ne yazık ki belli canlı türlerinin yok olması tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur belirlenen alana fidan diktiler.

450 Fidan Toprakla Buluştu

450 Fidan Toprakla Buluştu

450 Fidan Toprakla Buluştu

450 Fidan Toprakla Buluştu

450 Fidan Toprakla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim