• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

44 Malatyaspor Muharrem Zeyno’ya Emanet

44 Malatyaspor Muharrem Zeyno’ya Emanet
Bölgesel Amatör Lig'de zor günler geçiren 44 Malatyaspor yönetimi, Malatya spor camiasının emektarlarından ve renkli isimlerinden Muharrem Zeyno'yu takımın...

Bölgesel Amatör Lig'de zor günler geçiren 44 Malatyaspor yönetimi, Malatya spor camiasının emektarlarından ve renkli isimlerinden Muharrem Zeyno'yu takımın başına getirdi.

Daha önce Malatyaspor'un çeşitli kategorilerinde görev yapan ve amatör futbolda birçok şampiyonluklar yaşayan Zeyno, yaptığı açıklamada tek hedeflerinin takımı ligde bırakmak olduğunu söyledi. 44 Malatyaspor'da Muharrem Zeyno dönemi başladı. BAL 2. Grup'ta küme düşmeme mücadelesi veren sarı kırmızılı takım 18 puanla 9. sırada yer alsa da doğrudan bir alt lige düşme barajıyla arasında sadece 3 puan bulunuyor. Cihangir Meriç'in istifasından sonra Kilis maçına antrenörsüz çıkan sarı kırmızılılar 5 - 1 gibi farklı bir skorla kaybedince çareyi Muharrem Zeyno'yu göreve getirmekte buldu.

YILMAZ VURAL'A BENZETİLİYOR

Malatya futbolunda görev yaptığı yıllarda duruşu, tarzı, oyuncularla ilişkisi ve zor şartlar altında elde ettiği başarılarıyla dikkat çeken Muharrem Zeyno, Malatya spor camiasında antrenörlük çizgisiyle Yılmaz Vural'a benzetiliyor. Malatyaspor'un Süper Lig'de yer aldığı 80'li yıllarda kulübün çeşitli organlarında görev yapan Zeyno, Amatör futbolda da birçok takımda kısıtlı imkânlarla şampiyonluklar yaşadı. Son olarak 1. Amatörde başında olduğu 1966 Malatya Gençlik kulübünü kendi grubunda lider yapan ve play off'a gitmesini garanti altına alan Zeyno, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"1966 MALATYA GENÇLİK'TEN İZİN İSTEDİM"

44 Malatyaspor'da kendilerini zor bir görev beklediğini belirten Zeyno, "Süreci herkes zaten yakından biliyor. 6 haftalık bir lig periyodumuz var. Takımdaki sıkıntılar zaten kamuoyunun malumu. Yıllarca Malatya'da görev yaptım, futbol için hizmet ettim. Benden kulübün bu zor zamanında yardım istediler, göreve gelmemi rica ettiler. 44 Malatyaspor bu şehrin bir değeridir. Göz göre göre yok olmasını izlemeyi uygun görmedim ve kabul ettim. Önce 1966 Malatya Gençlik Kulübü yetkilileri ile görüştüm. O takımla play off'u garantilemiştik. Sağ olsunlar anlayışla karşıladılar ve gönül rahatlığıyla gidebileceğimi söylediler. Ben de 44 Malatyaspor yönetiminin teklifini kabul ettim. 6 haftada alabildiğimiz kadar puan toplayıp, önce düşme potasından uzaklaşmak istiyoruz. Oyuncular ve yönetim zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemde tüm spor camiasını destekleriyle yanımızda görmek istiyoruz. Şu an haklı haksızı, doğru yanlışı tartışacak durumda değiliz. Takımı ligde bırakalım sonra herkes her şeyi konuşur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim