• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası Düzenleniyor

44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası Düzenleniyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, İHH Malatya Şubesi ve Malatya Eczacı Odası işbirliğinde 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, İHH Malatya Şubesi ve Malatya Eczacı Odası işbirliğinde 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, yardım kampanyası kapsamında protokol imzaladı. İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya genelinde insani yardım amacıyla yardım toplanacağını ifade etti. Mumcu, "Malatya Büyükşehir Belediyesi, İHH ve Malatya Eczacı Odası ile birlikte ilimizin bütün resmi ve sivil unsurları ile tabana yayılmak suretiyle inşallah bugün 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası işbirliği protokolünü imzalamış olduk. Malatya genelinde insani yardım amacıyla ayni ve nakdi destek toplanacak. Valimizin desteği ve oluruyla böyle bir kampanyanın protokolünü bereketli olması duasıyla imzalamış olduk. Bu kampanyayı, yanı başımızda savaş nedeniyle Suriyeli mağdurlarımıza hitap edecek şekilde ve bu konuda mütemadiyen Şanlıurfa, Kilis, Hatay gibi illerimizin valilik ve belediyelerimizin talepleri doğrultusunda sınıra yığılmış ya da orada iskana tabi tutulmuş göçmen kardeşlerimize Malatya ilinin desteğini hissettirebilmek amacıyla başlatıyoruz. 44 TIR Kampanyasıyla söz konusu illerde yaşayan mültecilerin yanı sıra talep olduğunda terör mağduru kardeşlerimize de yardımları ulaştıracağız. Kampanya yaklaşık bir buçuk ay devam edecek. Özellikle paydaşlarımız olan Eczacı Odamıza ve İHH İnsani Yardım Vakfına, başkanları şahsında ben bütün hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah bereketli, halkımızın teveccüh gösterdiği ve ilimize yakışır bir yardım kampanyası olur" şeklinde konuştu.

ÖZELÇİ: "BÜYÜK BİR MİLLETİZ"

Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, kampanyanın başlatılması için ilk adımı atan Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Özelçi, "İnşallah Rabb'im, halis niyetle çıkılan bu yolda yardımcımız olur. Biz ülke, toplum, millet olarak sürekli mazlumun yanında olmuş, mazlumu himaye etmiş ve onların ihtiyaçlarını karşılamış büyük bir milletiz. Malatyalılar da bu büyük milletin birer ferdi olarak, dört dörtlük insanlar olarak 44 TIR'ın belki de çok daha fazlasını toparlayarak Suriyeli mültecilere ve terör mağduru insanlara ulaştıracaklardır diye düşünüyorum. Şimdiden hepsinden Allah razı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

"44 TIR'I GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM"

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise kampanyanın başlamasında ciddi desteği olan ve kampanyayı başlatan herkese teşekkür ederek, yardım kampanyası kapsamında 44 TIR'I geçeceklerini söyledi. Derin, "Şimdi kardeşlik zamanı bilinciyle hareket edip sıkıntıda olan kardeşlerimize yardım ulaştırmak amacıyla bir araya geldik. Bu birliğin bereketli olacağına ve sembolik olarak belirlediğimiz 44 TIR'ı fazlasıyla geçeceğimize inanıyorum. Tüm Malatyalı kardeşlerimiz, Malatya'ya sığınmak zorunda olan Suriyeli kardeşlerimize nasıl sahip çıktılarsa Suriye'nin öbür tarafında kalan kardeşlerini de unutmadılar. Yine Türkiye'nin birçok yerine dağılmış olan diğer Suriyeli mülteci kardeşlerimizi de unutmadılar. Biz nerede mazlum, mağdur, sıkıntılı birileri varsa onların acısıyla yanan ve bu noktada üzerimize düşen görevi yapmayı bilen bir milletiz. İnşallah bu bilinçle hareket edeceğiz ve Malatya'ya yaraşır, güzel bir projeye imza atacağız" diye konuştu.

Öte yandan kampanyayla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir tanıtım programının düzenleneceği kaydedildi.

44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası Düzenleniyor

44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası Düzenleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim