• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu
Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele edecek gönüllü 400 özel harekatçının Amasya'nın Merzifon ilçesindeki eğitimleri tamamlandı.

Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadele edecek gönüllü 400 özel harekatçının Amasya'nın Merzifon ilçesindeki eğitimleri tamamlandı.

3.5 aylık özel eğitimde dağda yatıp kalkan özel harekatçılar mezun oldu. İstiklal Marşı okuduktan sonra kesilen kurbanın başında dua eden yeni özel harekatçılar, törene gelen ailelerine sarılıp hasret giderdiler. Yeni özel harekatçı polisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki doğa şartlarına en yakın bölge olarak seçilen Amasya'nın Tavşan Dağı mevkisine kurulan özel tesislerde eğitildi. Rakımı 900 - 1300 metre olan Tavşan Dağı bölgesindeki merkezde bulunan 400 özel harekat polisi, üs ve barınma bölgeleri ile intikaller, sızma ve atış eğitimleri ile teorik bilgiler aldılar.

Merzifon Polis Eğitim Merkezi'nde (POMEM) düzenlenen mezuniyet törenine Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 5. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Cengiz Karacabey, Merzifon Kaymakam Vekili Hüseyin Tekin, Amasya Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Merzifon Polis Eğitim Merkezi Müdürü İlyas Aktaş, Merzifon Emniyet Müdürü Seyfettin Süer, diğer yetkililer, personel ve aileleri katıldı.

49. dönem özel harekat eğitimini 400 personelin başarıyla tamamladığını belirten Merzifon POMEM Müdürü İlyas Aktaş, "Ülkemizin içinde bulunduğu olaylar sizleri ümitsizliğe sevk etmesin. Bu millet nice badireler atlatmıştır. Hasta denirken dimdik ayağa kalkmıştır. Bitti denirken yeni başlangıçlar yapmıştır" dedi.

Dereceye giren polislere ödüllerini verdikten sonra konuşma yapan Vali Çomaktekin de, "Bu meslekte başarılı olmanızın biliyorum ki en önemli sebebi sizin sahip olduğunuz maneviyattır. Vatan sevgisidir. İnancınızdır. İmanınızdır. Vatana ve millete olan sevginizdir. Son dönemde ülkemizin üzerinde gerek içeriden, gerek dışarıdan küresel, büyük oyunlar oynanıyor. Sizin varlığınız bu oyunların bozulması için millete büyük bir güven veriyor. Sa ğolun, var olun. Allah'ın izniyle, milletimizin hayır duaları ile çok başarılı olacaksınız. Rabbim inşallah sizleri muhafaza edecektir ve milletin dualarıyla inşallah dünyada da, ahirette de çok mutlu olacaksınız. Çok iyi bir manevi eğitim aldığınız belli. İstiklal Marşı'nı okurken gerçekten hissederek, yürekten, kalpten okudunuz. Eğitimin en iyi şekilde amacına ulaştığının bence buradaki göstergesi okuduğunuz İstiklal Marşı'ndan anlaşılıyordu" diye konuştu.

Oğlunun da gönüllü olarak eğitime katıldığını belirten emekli özel harekatçı Ahmet Özcan da, "27 yıl çalıştım. Şu anda benim oğlumda burada. Allah'ın izniyle mezun oldular. Şimdi bu aslan parçalarını bu dönemde eğer bu kursa gönüllü gelmişlerse kutlamak lazım. Eğer bu milletimiz, devletimiz bu aslan parçalarına destek verirse bunlar inşallah, Allah'ın izniyle bu terörün kökünü kuruturlar" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'a gideceğini anlatan bir özel harekat polisi, "Bu ülkeye oynanan oyunlara kimse kanmasın. Bizim yanımızda olsunlar. Tek diyeceğim bu. Allah yardımcısı olsun" derken, törene gelen bir polis annesi ve babasının elini öpmeye çalışan özel harekat eğitmeni ise, "Ülkenin böyle bir gündeminde Allah razı olsun hepinizden. Asıl eli, ayağı öpülecek insanlar sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

400 Gönüllü Özel Harekatçı Mezun Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim