• BIST 9470.25
  • Altın 2488.872
  • Dolar 32.5974
  • Euro 34.7926
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi
Sevgililer Günü münasebetiyle bir araya gelen 40 yıllık evli çiftler, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek nikah masasına oturdu.

Sevgililer Günü münasebetiyle bir araya gelen 40 yıllık evli çiftler, yeniden gelinlik ve damatlık giyerek nikah masasına oturdu. Nikah tazeleyen heyecanlı çiftlere çocukları ve torunları da eşlik etti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü dolayısıyla evliliklerinde 40 yıla ulaşmış onlarca çifti özel bir etkinlikte bir araya getirdi. Neredeyse yarım asır hayat arkadaşlığı yapmış çiftler, ilk günkü heyecanla yeniden nikah masasına oturdu. Gopark Junıor Salon'da düzenlenen özel geceye 40 yıl ve üzeri evliliği olan 82 çift katıldı.

Onlarca yıldan sonra yeniden gelinlik giyerek nikah masasına oturan Nimet Özgür, "41 yıllık evliyim 58 yaşına girdim. Çok mutluyum. Belediye başkanımız böyle bir bir şey planlamış bizim de hoşumuza gitti. Çocuklarımız düğünümüzü görmedikleri için üzülmüştük ama şimdi torunlarımız bile gördü çok mutluyuz" dedi.

41 YILLIK EVLİLİK CÜZDANIYLA NİKAH TAZELEMEYE GELDİ

41 yıl önce evlendiğinde aldığı evlilik cüzdanıyla birlikte nikah tazelemek için etkinliğe katılan 57 yaşındaki Leman Abay, "Evliliğimiz 41 seneye girdi. Bu kadar zaman sonra bu duyguyu yaşamak çok heyecan verici. Hiç tahmin etmezdim bugünün böyle olacağını bizim için çok büyük sürpriz oldu" dedi.

"TEKRAR EVLENDİKLERİNİ GÖRMEK İLGİNÇ BİR DUYGU"

Anlamlı geceye katılanlar sadece 40 yıllık evli çiftler değildi. Çocuklar ve torunlar da yeniden nikah tazeleyen anne ve babalarını yalnız bırakmadı. Ebeveynlerinin nikahlarına canlı şahitlik eden çocuklar da büyük heyecan yaşadı. Nkah törenine katılan Onur Abay, "Yaşım 36. Bu yaşta bir insanın anne ve babasını tekrar evlenirken görmesi ilginç bir duygu açıkçası. Benim için biraz değişik oldu. Yani hem torunlar ve çocuklar bir arada bir nikah töreni herkese nasip olmaz herhalde" diye konuştu.

Yıllar sonra gelinlik ve damatlıklarıyla nikah masasına oturan çiftlerin nikahını Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu kıydı. Çiftler, hayatlarının geri kalanını birlikte geçirmek için "Evet" dedikten sonra düğün pastalarını kesip dans etti.

"AMAÇ, İLK GÜNKÜ HEYECANLARINI YENİDEN YAŞATMAK"

Sevgililer Günü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Eroğlu, "Bugün bizler Sevgililer Günü münasebetiyle farklı ve daha anlamlı bir günü kutlamak için evlilikte 40'ıncı yılını aşmış büyüklerimizle beraber onlara yeniden ilk günkü aşklarını, ilk günkü heyecanlarını yaşatmak için böyle bir organizasyon tertip ettik. Onlarla birlikte yeniden ilk günkü nikahlarını kıydık ve o heyecanı yeniden yaşamış olduk. Torunları da nikah şahitleri oldular. Onlar da büyüklerinin nikahlarına şahitlik yapmış oldular. Sevgililer Günü'nü böyle farklı bir noktada kutlayalım istedik. Onları mutlu ettiysek ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

40 Yıllık Evli Çiftler Sevgililer Günü’nde Nikah Tazeledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim