• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı
Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde su altındaki mağarada olduğu iddia edilen ve 5 gün önce arama çalışmaları başlatılan 40 deve yükü altın efsanesi...

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde su altındaki mağarada olduğu iddia edilen ve 5 gün önce arama çalışmaları başlatılan 40 deve yükü altın efsanesi ekonomik krize takıldı. Defineyi arayan Halim Maviş, arama çalışmaları için parasının bittiğini söylerken, Yörücek köyü sakinleri altın konusunda kararsız.

Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Yörücekler köyünde bir rüya ile başlayan altın arama çalışmaları ekonomik kriz ile sona erdi. Rüyasında Yörücekler Barajı'nda bulunan kayanın dibinde altın olduğunu gören Halim Maviş'in aldığı resmi izinler sonrasında başlayan ve iş makineleri ile 5 gün süren kazı çalışmaları maddi imkansızlıklar nedeni ile bitti. İHA muhabirinin telefon ile ulaştığı Maviş, "Çalışmaları tamamladık. İş makineleri gitti. Ben de şu anda şehir dışındayım. Bu çalışmalar tamamen parasızlıktan bitti. Kazı yapan ekiple görüştük, oradaki çalışmaların tamamlanması için 80 bin TL civarında bir masraf olacak. Biz de çalışmaları tamamladık. Belki bir gün yeniden başlarız" dedi.

Şu ana kadar 3 bin TL masraf ettiğini söyleyen Maviş, maddi destek beklediğini söyledi.

Çalışmaların bittiği Yörücekler Barajı'nda ise uzun süreden sonra sessizlik hakim. İş makinelerinin alandan ayrılmasından sonra köy sakinleri yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Milli Eğitim Bakanlığı emekli müfettişlerinden ve aynı zamanda Yörücek sakini olan Halil Özgül, "Benim çocukluğum, gençliğim buralarda geçti. Biz buralarda yüzdük, balık avladık. Buranın eski halini ben çok iyi biliyorum. Biz burada hiç mağaradır, kapıdır görmedik, işitmedik. Biz görmediğimiz gibi, bizden önce burada yaşayan dedelerimizden de duymadık böyle bir şey. Halim Bey, ben rüyamda gördüm diyor ama rüya ile ne kadar olur bilemiyorum. Kepçeler vardı onlar da gitti. Altınlar kaldı" dedi.

Köye dışarıdan çok insan geldiğini ve altın arama çalışmalarının kendileri için değişiklik olduğunu söyleyen Özgül, asıl çalışmaların daha ileride bulunan Sarıkaya mevkisinde yapılması gerektiğini söyledi. Özgül, "Çalışmalar Sarıkaya'da yapılmalıydı. Orada basamak şeklinde yer altına inen merdivenler var. Orada bazı basamakları çıkarttılar. Orada ufak tefek eşyaların bulunduğunu da duyduk. Altın terazi çıkardıklarını duyduk mesela" şeklinde konuştu.

Köy sakini Ramazan Çınar ise "5 gündür sürdü çalışmalar şimdi bitti. Burada altın var diyorlar ama var mı bilemiyoruz. Var mı yok mu bende bilemedim" dedi.

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı

40 Deve Yükü Altın Ekonomik Krize Takıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim