• BIST 9524.59
  • Altın 2511.01
  • Dolar 32.5588
  • Euro 34.6764
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

4 Yaşındaki Skolyoz Hastası Yasemin Sağlığına Kavuştu

4 Yaşındaki Skolyoz Hastası Yasemin Sağlığına Kavuştu
Malatya'da skolyoz (omurga eğriliği) hastası 4 yaşındaki Yasemin Asya Çetin, Malatya Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Malatya'da skolyoz (omurga eğriliği) hastası 4 yaşındaki Yasemin Asya Çetin, Malatya Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen Skolyoz teşhisi konulan ve gittiği her hastaneden geri çevrilen küçük Yasemin, Malatya Devlet hastanesinde, son derece pahalı ve riskli olan bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Devlet hastanelerinde yapılması zor olan ve birçok hastanenin pahalı ve riskli olmasından dolayı yapmadığı ameliyatı Malatya Devlet Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Kartal Hakan Yılmaz ve ekibi gerçekleştirirken, tedavi sırasında kullanılacak özel bir ürünü hastane yönetimi SGK'nın da desteğiyle tedarik ederek bu hastalığın tedavisinde kullanılmak üzere hastane bünyesine kattı.

Yapılan ameliyat ve hastanın son durumunu kamuoyuyla paylaşmak üzere bugün Malatya Devlet Hastanesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Malatya Devlet Hastanesi Baş Hekimi Erhan Berk, hastane idarecileri, hasta Yasemin Asya Çetin ve hastanın yakınları katıldı.

Basın açıklamasında ilk olarak söz alan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hilmi Ataseven, Malatya Devlet Hastanesinde çok önemli ve zor bir ameliyat yapıldığını ifade ederek, "Ben bu ameliyatta emeği geçen ve başarılı olan başta tıbbi hizmetler başkanımız olmak üzere hastane yöneticilerimize, hekimlerimize ve diğer sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Arkadaşlarımız hastanemizde, ellerinden gelen gayreti göstermenin yanında daha iyi olmak içinde çaba gösteriyorlar" ifadelerini kullandı.

Skolyoz ameliyatının son derece riskli olduğunu ve her devlet hastanesinin bu riski göze alamadığını belirten Ataseven, "Malatya Devlet hastanemiz, devlet hastaneleri içerisinde yapılması zor olan ama gayret edildiğinde ve istenildiğinde yapılabilecek olan bir ameliyat gerçekleştirildi ve bu ameliyatı da beyin cerrahi ekibimiz yaptı. Ekibimiz, bir yavrumuza skolyoz dediğimiz bir ameliyatı başarılı bir şekilde yaparak ileride oluşabilecek komplikasyonların önüne şimdiden geçmiş oldular. Bu çok anlamlı bir ameliyat, bu ameliyatı birçok devlet hastanesi yapmak istemez. Ben bu işi başardıkları için doktor arkadaşlarımı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum, bundan sonara da yapacakları her türlü tıbbi hizmetlerin arkasına olacağımı ifade etmek istiyorum" dedi.

Yasemin'in ameliyatını gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Kartal Hakan Yılmaz ise ameliyatı yapmak için hastane yönetimin kendilerine her türlü koşulları sağladığını ve Malatya Devlet Hastanesinin çok iyi bir hastane olduğunu dile getirerek "Yasemin'in omurgasında bir eğrilik vardı ve bu eğrilik bu yaştaki çocuklarda hızla ilerleyebilir. Büyüme çağında olduğu için de boyu uzadıkça bu eğriliğin artması kalp, akciğer ve omurgasında ciddi sorunların çıkma ihtimalini arttırır. Onun için omurganın düzeltilmesi ve aynı zamanda da boy uzarken de omurganın da uzayabilmesini sağlamak gerekiyordu. Bu yüzden Yasemin'in ailesi ile birlikte bir ameliyat kararı aldık ve ondan sonra bir ameliyat yaptık. Bu tür ameliyatlar biraz riskli ameliyatlardır. Ama ameliyatımız çok güzel geçti. Ameliyatın güzel geçmesinde hastanemizin altyapısının ve koşullarının son derece iyi olması en büyük etkendi. Bu ameliyatta kullanmamız gereken özel bir ürün vardı onu da SGK'nın desteği ile hastanemiz tedarik etti. Bu kullandığımız ürün çok özel bir ürün, hastamızın boyu uzadıkça biz dışarıdan hastamızın omurgasını da bu ürün sayesinde uzatıyoruz ve böylelikle hastayı bir daha ameliyat masasına yatma zorunluluğundan kurtarıyoruz. Şuan da hastamız iyi, herhangi bir sıkıntımız yok inşallah daha da iyi olacak" diye konuştu.

Yasemin'inin tedavisi için birçok hastaneye gittiklerini ancak riskli ve pahalı bir ameliyat olduğu için hastanelerin ameliyata yanaşmadığını söyleyen Yasemin'in annesi Nimet Avşar Çetin de "Bizde kızımızı buraya getirdik. Sağ olsunlar hocalarımız çok ilgilendiler ve başarılı bir ameliyat oldu. Şu anda her şey iyi inşallah daha da iyi olacak, ameliyatı yapan başta Hakan Hoca'mıza ve ekibine daha sonra da hastane yönetimimize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

4 Yaşındaki Skolyoz Hastası Yasemin Sağlığına Kavuştu

4 Yaşındaki Skolyoz Hastası Yasemin Sağlığına Kavuştu

4 Yaşındaki Skolyoz Hastası Yasemin Sağlığına Kavuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim