• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

4 yaşında geçim derdinde

4 yaşında geçim derdinde
Adana'da hasadı devam eden yer fıstığından arta kalan başakları toplayan vatandaşların tarlaya akın etmesi, ilginç görüntüler oluşturdu.

Adana'da hasadı devam eden yer fıstığından arta kalan başakları toplayan vatandaşların tarlaya akın etmesi, ilginç görüntüler oluşturdu. 4 yaşındaki Zehra ve 6 yaşındaki ağabeyi Ramazan ise tarlada başak toplayıp anne ve babasına yardım ediyor.

Yılda 3 ayrı ürün ekimi yapılabilen bereketli toprakları ile ünlü Adana'da yer fıstığı hasadı devam ediyor. Tarlada kilosu 4 lira ile 5 lira arasında alıcı bulan yer fıstığı, kuruyemişçilerde 20 liradan satılıyor. Kuruyemiş ihtiyacını karşılayan ürünlerden olan yer fıstığı fiyatındaki artışın da etkisiyle vatandaşlar, bedava yer fıstığı toplayabilmek için hasat yapılan tarlalara akın etti.

Ceyhan ilçesinde hasadı makinelerle devam eden yer fıstığıyla birlikte tarlanın etrafını da "başak" toplamak isteyen vatandaşlar sardı. Vatandaşların evlerine götürüp tüketmek için topladığı başak bazı aileler için de geçim kapısı oldu.

"Fıstık zamanı halimiz bu"

Başakçılardan biri de 4 yaşındaki kızı Zehra ve 6 yaşındaki oğlu Ramazan ile birlikte tarlada arta kalan yer fıstığını toplayan 35 yaşındaki Kerem Başkurt oldu. Eşi ve 2 çocuğuyla birlikte evine ekmek parası götürebilmek için sıcağın altında tarlaya gelen Başkurt kazmasıyla toprağı karıştırırken küçük çocukları ise babalarının çıkardığı yer fıstıklarını topluyor.

Çocuklarının okul çağı gelmediği için tarlaya getirdiğini söyleyen Kerem Başkurt, "Yere düşenleri, toprağın altında kalanları topluyoruz. Normalde arabam var, nakliye yapıyorum ama kantarda arabamın 500 kilogram hakkı var diye sıkıntı yaşıyorum, nakliye yapamıyorum. Günlük 2-3 çuval fıstık topluyoruz. Her tarlaya insan giremiyor. 60-70 TL para kazanıyoruz onun da 40 lirası mazota gidiyor. Fıstık zamanı halimiz bu" diye konuştu.

4 yaşında geçim derdinde

4 yaşında geçim derdinde

4 yaşında geçim derdinde

4 yaşında geçim derdinde

4 yaşında geçim derdinde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim