• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri’nin Sanat Ayağı Başladı

4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri’nin Sanat Ayağı Başladı
Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongreleri'nin ilk ayağı olan ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından...

Bu yıl 4. kez düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongreleri'nin ilk ayağı olan ve Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından "Günlük Yaşamda Sanat (Art in Daily Life)" teması ile hazırlanan kongre başladı.

Maltepe Üniversitesi Marmara Eğitim köyünde yer alan sekiz ayrı fakülte ile Hemşirelik Yüksekokulu tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Kongreleri başladı. Bu yıl 4'üncüsü yapılan ve 10 Mart - 07 Mayıs tarihleri arasında toplam 8 kongrenin düzenleneceği etkinliğe, yurtiçi ve yurtdışından katılan öğrenciler, bilim ve sanat dünyasına, doğrudan ve dolaylı pek çok katkı sağlayacak.

İstanbul Marmara Kongre Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kongrelerin ilki ise Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından düzenleniyor. "Günlük Yaşamda Sanat (Art in Daily Life)" teması ile yola çıkılan kongrenin açılış konuşmalarını, Güzel Sanatlar Fakültesi Uluslararası Öğrenci Kongresi Kongre Başkanı Yiğit Kalkavan ile ana konuşmacı olan Bulgaristan'dan Görüntü Yönetmeni Prof.Dr. Emily Stoeva tarafından yaptı. Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan fütüristik defile ile devam eden etkinlikte, Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yiğit Kalkavan ve İlhan Seçkin de dans performansı sergiledi. 2 gün boyunca sürecek kongre kapsamında sergiler, dans ve moda gösterileri, workshoplar ve bunun gibi pek çok sanatsal etkinlik katılımcıları bekliyor.

6 AYRI ÜLKEDEN KATILIM VAR

Düzenlenen etkinliğin tüm üniversitenin ortak bir organizasyonu olduğunu dile getiren Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Selahattin Yıldız, "Mart ve Nisan aylarına yayılan süreç içerisinde hemen hemen tüm fakültelerimizin öğrencileri tarafından hazırlanan kongreler 4 yıldır sürüyor. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak düzenlediğimiz bu kongrelerin ilkine Türkiye de dahil olmak üzere 6 ülkeden katılım var. Kongreye katılan ülkeler ise Belçika, İtalya, Mısır, Almanya ve Bulgaristan" dedi.

KONSEPTTE FARKLILIK

Kongreyi bu yıl farklı bir konseptle gerçekleştirdiklerini söyleyen Yıldız, "Daha önceki yıllarda çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler sanat kapsamındaki bildirilerini sunuyorlardı. Bu yıl ilk defa güzel sanatların kendi niteliklerine uygun bir konsept geliştirdik" ifadelerinde bulundu.

'KONGRELER ULUSLARARASI AÇIDAN ÇOK ÖNEMLİ'

Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Dünya Sinema Okulları Birliği (CILECT )'e üye olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, "Dünyadaki 180 sinema okulunun üye olduğu bu birlik, oldukça önemli. CILECT ile birlikte pek çok işbirliği yapıyoruz, onların etkinliklerine katılıyoruz, onlar da bizimle çalışmalar yapıyorlar" diyerek sözlerini sürdürdü. Kongrenin uluslararası açıdan önemine de değinen Prof. Dr. Yıldız, "Örneğin Bulgaristan'dan gelen öğrencilerin yurtdışına çıktıktan sonra kendi ülkelerindeki, okullarındaki değerlendirmeleri son derece önemli. Kaldı ki biz bu kongre için dolaşıma çıktığımız zaman yaptığımız etkinlik birçok ülkeye ulaşıyor. O açıdan yansımalarının oldukça yoğun olduğunu söyleyebilirim" dedi.

4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri’nin Sanat Ayağı Başladı

4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri’nin Sanat Ayağı Başladı

4. Uluslararası Öğrenci Kongreleri’nin Sanat Ayağı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim