• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği işbirliğinde düzenlenen 4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği işbirliğinde düzenlenen 4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı.

22-23 Eylül tarihlerinde Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşecek sempozyumun açılışına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, TMMOB Tekirdağ ve İstanbul üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Türkiye'de dördüncü kez düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Tekirdağ Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tanrıöver, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sami Yılmaztürk, TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı.

"Bu toplantı bize geri planda kalan koruma konusunu ön planda olması gerektiğini hatırlattı"

Tarihi yapıların koruması ile ilgili genel kanıyla sözlerine başlayan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Mimarlık bir tasarım mesleğidir ve özgürlük gerektir. Kime sorarsanız sorun herkesin ortaklaştığı önemli şeyler vardır. Bu açıdan, herkes Tarihi Evleri korumak gerektiğini söyleyecektir. Fakat farklı gündem maddeleri çıkar ve bu tür konular geri planda kalabilir. İşte bu toplantı bize geri planda kalan koruma konusunu ön planda olması gerektiğini hatırlattı" dedi.

"Benim bu ülkeden umudum var"

Tekirdağ'ın tarihi ve geleceği ile ilgili sözlerine devam eden Eşkinat, "Tüm şehirlerin artık modası var. Ben yaşadığım kentte hemşerilerimin bana verdiği yetkiyi bir marka şehir olarak kullanmak istemiyorum. Ama yaşadığım şehrin kimliğinin ne olduğunu da bilmek istiyorum. Bu noktada Eski Tekirdağ fotoğrafları müzesi hazırlıyoruz. 1800'lu yılların ortalarında ne halde olduğunu görme şansına eriştik. Mübadeleye kadar sorun yok, 1960'lı yıllara kadar idare eder, 1980'den sonra ok yaydan çıkmış. Bırakın yapsınlar, bırakın geçsinler olmuş. Kimse kimseye dokunmasın. Herkes birbiriyle iyi geçinmiş barış içinde. O yüzden burası sakin bir kent. Büyükşehir ile beraber şehirde 1980 sonrasında yapılanları yıkmaya çalışıyoruz. Ama bu gibi şeylere takılmayacağız. Benim bu ülkeden umudum var" diye konuştu.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın konuşmasının ardından Doç. Dr. Deniz Mazlum'un "Kültür Varlıklarının Korunmasında Sürdürülebilirlik" konulu tematik sunuşu ile sempozyum devam etti.

4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

4. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim