• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

4 Santimlik Kalp Deliğine Cerrahisiz Müdahale

4 Santimlik Kalp Deliğine Cerrahisiz Müdahale
75 yaşındaki bir kişinin kalbindeki 4 santimetrelik delik, Medical Park Antalya Hastanesi'nde cerrahi müdahale yapılmadan kapatıldı.

75 yaşındaki bir kişinin kalbindeki 4 santimetrelik delik, Medical Park Antalya Hastanesi'nde cerrahi müdahale yapılmadan kapatıldı.

Doğuştan kalbinin delik olduğunu ve bunu yeni öğrendiğini belirten Musa Şimşir, "Çiftçilik yapıyordum. Ağır bir mesleğe sahip olmama rağmen o güne kadar kalbimdeki delik hiç belirti vermemişti. Adım atamaz hale geldiğimde, hastaneye başvurdum. Akciğerimle ilgili rahatsızlığımın yanı sıra kalbimdeki delik de ortaya çıktı. Açık kalp ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Ben de yaşım nedeniyle bu ameliyatı olmak istemedim. Kalbimdeki deliğin 4 santimetre kadar büyük olması nedeniyle çare aramaya başladık" diye konuştu.

Kalbindeki delik nedeniyle yaşamsal faaliyetlerini yapamayacak hale geldiği ifade eden Şimşir; "Cerrahisiz tedavi için pek çok hastaneyi araştırdık. Bu vesileyle yolumuz kardiyoloji hekimi İsmail Ateş'le kesişti. Eğer onunla karşılaşmasaydık, mecburen açık kalp ameliyatı olacaktım. Tıp gelişiyor. Allah, hekimlerimizden razı olsun" ifadelerini kullandı.

"KAPATILMASI ÇOK ZOR BİR DELİK TESPİT ETTİK"

Operasyonu gerçekleştiren Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Dr. İsmail Ateş, Musa Şimşir'in hastaneye başvurduğunda nefes alamama, sürekli yorgunluk hali ve basit işleri bile yapamama şikayetlerinin olduğunu söyledi.

Şimşir'in kalbindeki deliğinin kapatılması amacıyla kendilerine başvuru yaptığını dile getiren Dr. Ateş, " Endoskopik cihazla yaptığımız muayene sonrasında 4 santimetrelik kapatılması çok zor bir kalp deliği tespit ettik" dedi.

"AKCİĞER TANSİYONU DA YÜKSEKTİ"

Şimşir'in muayenesi esnasında akciğer tansiyonun yüksekliğinin de tespit edildiğini dile getiren Dr. İsmail Ateş, "Belirli bir tansiyon yüksekliğinden sonra hastalara bu işlemi yapmak zor. Hastamızın aldığı bir günlük tedavi sonrası akciğer tansiyonu seviyesi düştü. Bu durum hastanın tedaviden fayda göreceği anlamına gelmekteydi. Hastamızı anjiyo laboratuarına alarak, Perkutan ASD Kapatma Yöntemi'yle kalbindeki deliği kapanması planladı. Başarılı geçen operasyonun sonunda hastamızın kalbindeki delik kapatıldı" dedi.

"YAŞAMINI ARTIK DAHA KOLAY SÜRDÜRECEK"

Operasyon esnasında kullanılacak en büyük ASD cihazını kullandıklarına vurgu yapan Dr. Ateş, "Bu tür cihazlar; çok sık kullanılmamaktadır. Çünkü genellikle bu tür hastalar cerrahi yöntemle tedavi edilir. Göğüs açılarak yama yapılır. Hastamızın kalp deliğinin kapatılması işlemini sırasında akciğer tansiyonunun daha da düzeldiğini gördük. Hastamızın artık yorgunluk, halsizlik ya da nefes darlığı sıkıntısı çekmeyecek. Akciğer problemleri düzelecek. Yaşamını daha kolay sürdürecek" ifadelerini kullandı.

"5 MİLİMETRELİK MİNİK BİR KESİDEN KALBE ULAŞTIK"

Kasık bölgesinden 5 milimetrelik küçük bir kesiden hastanın kalbine ulaştıklarına belirten Dr. İsmail Ateş, operasyonun ardından hastanın 1 gün hastanede kaldığını belirtti. Yaşı ileri ve akciğer tansiyonu olan bu tip hastaların anestezi almasının önerilmediğini ve cerrahisiz işlemle operasyonun yapılabileceğini hatırlatan Dr. Ateş, "Düzenli olarak sağlık kontrolüne gidilmediğinde, bu tip sorunlar geç öğreniliyor. Hastamız bir kez olsun kardiyoloji muayenesi olsaydı; kalpteki delik daha erken öğrenilebilirdi. Bu nedenle yılda en az 1 defa chek-up yaptırılmasını tavsiye ediyoruz" dedi.

EBEVEYNLERE UYARI

Musa Şimşir'in 75 yıl boyunca kalbindeki delikle yaşadığını hatırlatan Dr. İsmail Ateş şu önerilerde bulundu: "Bu noktada anne ve babalara büyük görev düşüyor. Ebeveynler, çocuklarını mutlaka çocuk kardiyolojisi hekimine muayene ettirmesi gerekiyor. Bu şekilde kalple ilgili doğuştan gelen rahatsızlıksa tespit edilip, takip altına alınabilir. Erken tespit her zaman için önemlidir."

4 Santimlik Kalp Deliğine Cerrahisiz Müdahale

4 Santimlik Kalp Deliğine Cerrahisiz Müdahale

4 Santimlik Kalp Deliğine Cerrahisiz Müdahale

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim