• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

4 Mevsim Meram’da Ödüller Törenle Verildi

4 Mevsim Meram’da Ödüller Törenle Verildi
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "4 Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışmasının "İlkbahar" konulu üçüncü etabı ile "Yaz"...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen "4 Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışmasının "İlkbahar" konulu üçüncü etabı ile "Yaz" konulu dördüncü etabının ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Meram'ın doğası, tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen "4 Mevsim Meram" isimli fotoğraf yarışmasının üçüncü ve dördüncü etabında dereceye giren fotoğraflar Meram Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, başkan yardımcıları, jüri üyeleri ile yarışmada derece ve sergileme kazanan fotoğraf sanatçıları katıldı. Programda ilk olarak "Meram'da İlkbahar" konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere plaketleri ve hediye çekleri verildi. Yarışmada 1. olan Mürüvvet Açıkgöz'e 3 bin, ikinci olan Seyit Konyalı'ya 2 bin ve 3. olan Yüksel Açıkgöz'e de bin TL'lik ödül verildi. "Meram'da Yaz" konulu yarışmada birinci olan Ali Işık, ikinci Levent Ateş ve üçüncü Hasan Durucan'a da aynı miktarlarda para ödülleri verildi. Her iki yarışmada sergilemeye hak kazanan 30 eser sahibine ise, plaket ve katılım sertifikası verildi. Başkan Toru, günün anısına yarışmasının jüri üyeleri adına Fotoğraf Sanatçısı Ahmet Kuş'a tablo hediye etti.

"ÖNEMLİ OLAN ŞEHİRLERİN RUHUNU GELECEĞE AKTARABİLMEK"

Ödül töreninden sonra konuşma yapan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "Dört mevsimle ilgili ayrı ayrı fotoğraf yarışmaları düzenlemiştik ve bunlarda şunu görüyoruz; şehirlerin de bir ruhu var, şehirlerimiz de yaşayan birer canlı organizma. Tıpkı insanlar gibi onların da duyguları var. Önemli olan şehrimizdeki, ilçemizdeki bu duyguları ve bu ruhu resmedebilmek, bu güzellikleri resmederek gelecek nesillere aktarabilmektir. Yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Meram'ın güzelliklerini yaz kış, gece gündüz demeden fotoğraflayarak bize aktardınız. Resim ve fotoğraflar bugünün güzelliklerini aktarmak adına birer araçtır. Belediye olarak sanata, sanatçıya, kültürümüzün yaşatılması ve şehrimize, değerlerimize ve kimliğimize ait güzelliklerin aktarılmasına önem veriyoruz. Dört mevsimde ayrı ayrı düzenlediğimiz fotoğraf yarışmasıyla başladık. Devamı gelecek inşallah" dedi.

Ödül töreninin ardından dereceye ve sergilemeye layık görülen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışını Başkan Toru ve fotoğraf sanatçıları hep birlikte yaptı. Toru, sergideki tüm fotoğrafları detaylı bir şekilde inceleyerek eser sahipleriyle sohbet etti.

4 Mevsim Meram’da Ödüller Törenle Verildi

4 Mevsim Meram’da Ödüller Törenle Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim