• BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

4. Karadeniz Meme Kongresi başladı

4. Karadeniz Meme Kongresi başladı
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Meme Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından hazırlanan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen...

"4. Karadeniz Meme Kongresi" Samsun'da başladı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ), Meme Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından hazırlanan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 4. Karadeniz Meme Kongresi bugün bir otelde başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Eşbaşkanları Prof. Dr. Necati Özen ve Prof. Dr. İdris Yücel kongrede emeği geçen herkese teşekkür ederek, 3 gün boyunca bilimsel konuların konuşulacağını söylediler.

Başkan Yılmaz: "Bağlık denince akan sular durur"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise sağlık konusunun her konunun başında geldiğini vurgulayarak, "Bu kongreye destek verdiğim için benim hakkımda söylenen güzel cümlelerden biraz etkilendim. Daha doğrusu olumsuz etkilendim. Efendim, bu benim bir görevim. Allah göstermesin, bir sağlık sorunu olduğunda bir yakınımızın veya tanıdığımızın bir problemi olduğunda siz değerli hocalarımızın nasıl gözlerinin içerisine bakarak sizden şifa ve sağlığımızın sonucu ile ilgili konudaki beklentimizin olduğu an çok önemli. Ben de yaşadığım ve yaşayabileceğimiz o anları hiç unutamam. Bu bakımdan sizin yaptığınız işin önemi hayatın tam ortasında ve en önündedir. Sağlık olmayınca hiçbir şey olmaz. Bir sağlık sorunumuz varsa ne ülkeye hizmet edebiliriz ne de ailemize hizmet edebiliriz. Çocuklarımıza bile faydamız olmaz, onlara yük haline geliriz. O bakımdan sağlık denince akan sular durur. Bilim dünyası bu kanser hastalığı ile ilgili mücadelesinde gelişimini inşallah sürdürecektir. Çok önemli gelişmeler oluyor. Bunlar sayesinde insanlık bu belayla mücadele etme fırsatlarını bulacaktır" dedi.

Kongre daha sonrasında konferanslar ve eğitimler ile devam etti.

4. Karadeniz Meme Kongresi başladı

4. Karadeniz Meme Kongresi başladı

4. Karadeniz Meme Kongresi başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim