• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması
Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) tarafından 4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu ve Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) tarafından 4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada konuşan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Manavgat Meslek Yüksek Okulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Türkiye'de susam ekim alanları ve dolayısıyla susam üretimi yıldan yıla düşüş gösterirken, susama olan ihtiyacın artış gösterdiğine dikkat çekti

Otel-Restauant çalışanlarının yarıştığı Profesyonel kategori olan Türk Mutfağı Yemekleri kategorisi, Lise ve üniversite öğrencilerinin yarıştığı Öğrenci Kategorisi Başlangıç Yemekleri ve Ev Hanımları Kategorisi olan Manavgat Yöresel Yemekleri olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi, dereceye girenlere ise madalyanın yanı sıra sürpriz hediyeler verildi.

MYO girişinde açılan standlarda yarışmacılar tarafından hazırlanan ürünler sergilenirken uzman jüri üyeleri yarışmacıların ürünlerini en ince detayına kadar inceleyerek değerlendirdiler. Yapılan değerlendirmelerin ardından Mehmet Akın Konferans Salonunda ödül töreni yapıldı.

Ödül töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hacer Bakır Sert, Türkiye'de susam ekim alanları ve dolayısıyla susam üretimi yıldan yıla düşüş gösterirken, susama olan ihtiyacın artış gösterdiğine dikkat çekti. Sert; " Tane büyüklüğü, rengi ve içerdiği yağ oranı açısından çok değerli olan Manavgat susamı ile ilgili iş birliği içerisinde yapmış olduğumuz faaliyetler neticesinde üretimin bir nebze arttığını görmek mutluluk verici. Can damarımız olan turizmin yanında önemli tarımsal değerlerimizi de yaşatmak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu süreçte Manavgat susamını tanıtımı için yüksek okulumuzda her yıl geleneksel olarak organize ettiğimiz susam ürünleri yarışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz yarışmada profesyoneller, ev hanımları ve öğrenciler ayrı ayrı kategorilerde emeklerini sergilediler. İçerdiği zengin mineral ve vitaminler yardımıyla diyabetten, anemi hastalığına, kalp damar sağlığından kanser önleyici özelliğine kadar çok geniş bir yelpazede sağlığımıza katkıda bulunan susamımız Osmanlı sofranı süsleyen Manavgat Susamı ürünlerinde ham madde olarak kullandılar. Ben yarışmamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor ve MAD başkanı İsmail Karataş'a, Aşçılık Programı Öğretim elemanlarımızdan Öğretim Görevlisi Özcan Utar, Öğretim Görevlisi Fehmi Öz'e, Trendy Oteller Kalite Koordinatörü Hamza Yalçın'a, akademik idari tüm personelimize, Azimhan Ticarete, Yazanoğlu ve Güllük Ekmek Fırınına teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Manavgat Yöresel Yemekleri Ev Hanımları kategorisinde; Nermin Gök birinci, Selda Kaya ikinci ve Ayşe Çelik üçüncü, Türk Mutfağı Otel restorant Çalışanları kategorisinde; Ergün Çetinkaya birinci, Sezer Işık ikinci ve Emiş Aydın üçüncü, Başlangıç yemekleri öğrenci kategorisinde; Bayram Turgut birinci, Şükrü Kıyakçı ikinci, Ethem Can Çakmak ise üçündü oldu.

Derece girenlere Teşekkür belgeleri ve madalyaların yanı sıra çeşitli hediyeler verildi.(AK)

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması

4. Geleneksel Susam Ürünleri Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim