• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

4.deniz Kitap Festivali Başladı

4.deniz Kitap Festivali Başladı
4. Deniz Kitapevleri Kitap Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı.

4. Deniz Kitapevleri Kitap Festivali düzenlenen açılış töreni ile başladı. 9 gün sürecek olan festivalde 22 ünlü yazar hayranları ile bir araya gelecek.

Malatya'da 4.Deniz Kitapevleri Kitap Festivali yoğun bir katılım ile kapılarını kitapseverlere açtı. Festivalin açılışına Yazar Ahmet Telli, Erdal Demirkıran ve Küçük İskender'in yanı sıra Yeşilyurt kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, okuyan bir nesil için yapılan bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirterek hem okuyucunun hem de şehrin istifade ettiği bu tür etkinliklerin sayısının artması gerektiğini söyledi. CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise yapılan bu etkinlikle her sene yirminin üzerinde bir yazarın Malatyalı kitapseverler ile bir araya geldiğini dile getirerek bu nedenle bu festivalin önemli olduğunu söyledi. Açılışa yoğun programı nedeniyle katılamayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gönderdiği mesajında Malatya için oldukça önemli olan bu festivali düzenleyen yetkilileri kutladığını ifade etti. Aynı şekilde CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'da programa katılamadığı için kutlama mesajı gönderdi.

Açılış kurdelesinin kesilmesi ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda gökten kitap yağdı. Önceden ayarlanan iplere takılan 500 adet kitap gökten yağmur gibi okuyucuların üzerine yağdı. Okuyucuların büyük ilgi gösterdiği kitap yağmuru izdihama sebep oldu. 9 gün sürecek olan 4. Deniz Kitapevleri Kitap Festivalinde 22 usta yazarı hayranları ile buluşacak. Malatya Deniz Kitapevleri Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özdemir, 28 Şubat tarihine kadar kapılarını açık tutacak olan festivale herkesin davetli olduğunu söyledi.

Açılışın ardından Yazarlar Ahmet Telli, Erdal Demirkıran ve Küçük İskender son kitaplarını okurları için imzaladı.

4.deniz Kitap Festivali Başladı

4.deniz Kitap Festivali Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim