• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

4 çocuk donmak üzereyken kurtarıldı

Taşlıçay ilçesinde 12 saat boyunca haber alınamayan 4 çocuk, metruk bir binada donmak üzereyken bulundu.
Taşlıçay ilçesinde 12 saat boyunca haber alınamayan aynı köyden ikisi kardeş 4 çocuk, metruk bir binada donmak üzereyken bulundu.
 
İlçeye bağlı Yukarı Dumanlı köyünde yaşayan Ömer Tekgül (12), kardeşi Muhammet Tekgül (10), ile Sezer Tekgül (11) ve Murat Gündüz (10), internet kafeye gitmek için yürüyerek, 8 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezine gitti.
 
Akşam saatlerine kadar ilçe merkezinde kalan çocuklar, havanın kararması üzerine köylerine dönemeyince ilçedeki metruk bir binaya sığındı. Çocuklarından uzun süre haber alamayan aileler, durumu önce jandarmaya daha sonra Taşlıçay İlçe Emniyet Amirliği'ne bildirdi.
 
Arama çalışmalarına başlayan ekipler, çocukların Adnan Menderes Mahallesi'nde bir iş yerinden mum aldığı bilgisine ulaştı. İş yeri sahibinin ifadeleri doğrultusunda aramalarını mahalledeki metruk binanın olduğu bölgeye yoğunlaştıran ekipler, buradaki ayak izlerini takibe aldı.
 
Aramaya katılan ekipler, çocukları binada baygın vaziyette donmak üzereyken buldu. 4 çocuk, vatandaşların da yarıdmıyla ekiplerce Taşlıçay Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan müdahalenin ardından çocuklar, ailelerine teslim edildi.
 
Kaybolan çocuklardan Ömer Tekgül, yaptığı açıklamada, yürüyerek gittikleri Taşlıçay'dan akşam saatlerinde karanlık olunca korkup dönemediklerini söyledi.
 
Arkadaşlarıyla bölgedeki terkedilmiş binaya girmeye karar verdiklerini ifade eden Tekgül, "Bir harabe eve gittik. Hava çok soğuktu, üşümüştük. Soğuğun etkisiyle kendimizden geçmişiz. Polisler gelip bizi buldu" dedi.
 
Donmaktan son anda kurtulduklarını anlatan Tekgül, kendilerini bulan ekiplere teşekkür etti.
 
Tekgül'ün dedesi İsmet Tekgül de çocukların karanlık olunca yolda kurt olabileceği endişesiyle köye dönmek istemediklerini söyledi.
 
Akşam saatlerinde kızının kendisini arayarak çocukların kayıp olduğunu bildirdiğini anlatan Tekgül, şöyle devam etti:
 
"Bunun üzerine polis ve jandarmayı haberdar ettik. Polis, jandarma ve biz, ilçenin her yerini dolaşıp, iş yerlerine ve internet kafelere baktık. Bir esnafın yönlendirmesiyle çocukların gittiği yönü tespit ettik. Ayak izlerinden şüphelenerek yaptığımız takip sonucunda çocukların, terk edilmiş bir harabede olduğunu belirledik. İçeri girdiğimizde çocukların baygın vaziyette donmak üzere olduğunu gördük. Polis sayesinde torunlarımın canları kurtuldu, Allah polislerimizden ve milletimizden razı olsun."
 
www.istanbulhaber.com  
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim