• BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor
Bolu'da temeli 2013 yılında atılan ve hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından yaptırılan "Ali Ericek Uygulama Camisi'nin üniversiteye devir teslimi törenle...

Bolu'da temeli 2013 yılında atılan ve hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından yaptırılan "Ali Ericek Uygulama Camisi'nin üniversiteye devir teslimi törenle yapıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan devir-teslim törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Müftüsü İzani Turan, hayırsever iş adamı Ali Ericek, İzzet Baysal Vakfı Temsilcileri, hayırsever Ali Ericek ve ailesi, Üniversite Senatosu üyeleri ve akademik personel katıldı.

Düzenlenen törende ilk olarak Ali Ericek Uygulama Camii ile ilgili bir kısa film gösterimi izletilirkeni, törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever Ali Ericek'e teşekkür etti. Caminin bir çok fonksiyonu olacağının da altını çizen Rektör Coşkun, caminin ibadete açılış tarihini de 4 Mart Cuma günü, Cuma Namazı ile birlikte olacağını açıkladı.

Hayırsever Ali Ericek ise kısa bir konuşma yaparak camiinin üniversiteye hayırlı olması temennisinde bulundu. İl Müftüsü İzani Turan da bu mabetten ibadet etmeyi, her türlü faaliyetin İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, bu büyük hayır için Ali Ericek'e teşekkür etti.

Törene katılan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da, "Allah Ali ağabeyimiz gibi hayırseverlerin sayısını hem ilimizde hem de ülkemizde artırır. Allah hayırseverlerimize sağlıklı ve uzun ömürler versin. Üniversitemize her geldiğimizde ya bir temel atıyoruz ya da güzel işlere vesile oluyoruz ki bizleri çok mutlu ediyor. Emeği olan herkesi kutluyor ve Ali Ericek'e Allah razı olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise buranın tam anlamıyla bir külliye olduğuna dikkat çekerek, böyle bir yerin devir - teslim töreninde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Vali Baruş, "Biraz önce Ali Ericek beyefendiye söz verilince iki cümleden ibaret bir söylevde bulundu. Ben bundan çok etkilendim. Çünkü bu kadar hayır yapıp bu kadar tevazu sahibi olmak her insana nasip olmaz. Kendisinin bu davranışı hepimize örnek olması gereken bir davranış. Çünkü böyle bir eseri yaptırmak çok ciddi bir mali külfet gerektiriyor. Ericek ailesini de tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından devir- teslim protokolü taraflar ve onur şahitlerinin katılımı ile imzalandı ve tören sonunda Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırsever Ali Ericek'e teşekkür plaketi takdim etti.

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor

4 Bin 500 Kişilik Ali Ericek Uygulama Cami 4 Mart’ta Açılıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim