• BIST 9548.09
  • Altın 2489.971
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.563
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

3G abone sayısı 60 milyona ulaştı!

3G abone sayısı 60 milyona ulaştı!
Dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de akıllı telefon kullanımında ciddi oranda artışlar meydana geldi.

Dünyada yaşanan teknolojik gelişmelere paralel olarak Türkiye'de de akıllı telefon kullanımında ciddi oranda artışlar meydana geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerine göre; 2009 yılında 7.1 milyon olan 3G abone sayısı, 2014 yılı 3’üncü çeyrek verileri itibariyle 56,8 milyondan fazla kişiye ulaştı.

BTK'dan yapılan açıklamada, "Teknoloji hayatımıza önemli avantajlar sağlamakla beraber, teknolojinin getirmiş olduğu risklere karşı bilinçli tüketici olarak tedbir almak gerekmektedir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak her gün artan mobil güvenlik tehditlerine karşı vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi önemli görevlerimiz arasındadır." denildi. Açıklamada mobil güvenlik ipuçları da yer aldı.

'TELEFONUNUZA MUTLAKA PIN VE ŞİFRE KOYUN'

Açıklamada, şu uyarılara yer verildi: "Telefonunuzda PIN ayarlayın ve şifreleyin. Telefonunuzun kaybolması veya çalınması durumlarında, telefonunuzun izinsiz kullanımını önlemek için, telefonunuzun ana ekranına Kişisel Kimlik Numarası -şifre/PIN- ayarlaması yapın.

Mümkün oldukça e-posta, bankacılık, kişisel siteler gibi sitelerin her biri için farklı bir şifre kullanın. Akıllı telefonunuzun güvenlik ayarlarını değiştirmeyin.

Güvenlik ayarları üzerinde değişiklik yapmamanız tavsiye edilir. Telefonunuzun fabrika ayarlarının ve işletim sisteminin ayarlarının değiştirilmesi (jailbreak, rooting) gibi işlemler, akıllı telefonunuzu siber saldırılara karşı daha duyarlı yaparken, işletmeciniz ve akıllı telefonunuz tarafından sunulan güvenlik özelliklerini zayıflatmaktadır.

Akıllı telefonunuzu yedekleyin ve veri güvenliğini sağlayın. Telefonunuzda saklamış olduğunuz bütün verileri (rehber öğeleri, belgeler, fotoğraflar) yedeklemeniz tavsiye edilir.

Söz konusu bu veriler kişisel bilgisayarınızda, harici depolama aygıtlarında veya bulut ortamında saklanabilir.

Böylelikle kayıp, çalıntı durumlarında rahatlıkla telefonunuzdaki verileri geri yüklemek mümkün olabileceği gibi aksi durumda söz konusu veriler kaybedilme, çalınma veya silinme riskleriyle karşı karşıyadır."

Yalnızca güvenilir kaynaklardan gelen uygulamaların yüklenilmesinin tavsiye edildiği açıklamada, "Bir uygulamayı indirmeden önce, uygulamanın yasal ve güvenilir olduğundan emin olmak için araştırma yapın.

Akıllı telefonlarınıza indireceğiniz uygulamaları, işletim sisteminizin resmi uygulama ortamından edinmeniz önemle tavsiye edilir." denildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim