• BIST 8963.84
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

39 yıllık evli çifte aynı gün kalp ameliyatı

39 yıllık evli çifte aynı gün kalp ameliyatı
Sabiha-Fevzi Sarsu çifti tam 39 yıldır aynı yastığa baş koyuyor. 66 yaşındaki Sabiha hanımın kalp çarpıntısı şikayeti üzerine hastaneye gittiklerinde...

Sabiha-Fevzi Sarsu çifti tam 39 yıldır aynı yastığa baş koyuyor. 66 yaşındaki Sabiha hanımın kalp çarpıntısı şikayeti üzerine hastaneye gittiklerinde 67 yaşındaki Fevzi Bey de muayene olmaya karar veriyor. Kalbinden hiçbir şikayeti olmamasına rağmen, eşiyle birlikte kendisinin de gecikmeden bypass olması gerektiğini öğreniyor! Sarsu çifti, "Sağlıkta, hastalıkta hatta ameliyatta birlikte olalım" diyerek aynı gün ameliyat olmayı tercih ediyor ve art arda ameliyata alınıyor. Acıbadem Adana Hastanesi'nde Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, Dr. Bülent Bolat ve Dr. Ömer Ulular'dan oluşan kalp-damar cerrahisi ekibinin başarıyla gerçekleştirdiği ameliyatla sağlıklarına kavuşan çift, "Daha nice seneleri birlikte geçirmek ümidiyle" hastaneden birlikte taburcu oldu.

Mersin'de yaşayan ve 39 yıldır aynı yastığa baş koyan Sabiha Sarsu, kasım ayında bir yakınlarını ziyaret için gittiği Ankara'da kalbindeki çarpıntıdan bahsedince ev sahibi yakını kendisini hastaneye götürdü. O güne dek kalbinden hiçbir şikayeti olmayan 67 yaşındaki Fevzi Bey de "Hanımla birlikte ben de bir kontrolden geçeyim" diyerek gerekli tetkikleri yaptırıyor. Muayeneler sonucunda Sarsu çiftinin kalp hastası oldukları ortaya çıktı. Kontrollerdeki kardiyoloji muayenesinde ilgili uzman hekim çifte koroner arter hastalığı teşhisi koyarak anjiyo yapılmasına karar verdi. Aynı hastanede yapılan anjiyo işlemi sonrasında da Sarsu çiftinin kalp ameliyatı olmaları gerektiği ortaya çıktı.

Sağlıkta ve hastalıkta birbirine her zaman destek olan Sabiha Fevzi Sarsu çifti ansızın ameliyat olmaları gerektiğini öğrenince önce büyük bir şaşkınlık yaşamış. Ardından Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, Op. Dr. Bülent Bolat ve Op. Dr. Ömer Ulular'dan oluşan kalp-damar cerrahisi ekibine muayene olduktan sonra da ameliyat olmak üzere hastaneye yatıyor. Üstelik "sağlıkta, hastalıkta hatta ameliyat masasında" diyerek aynı gün ameliyat olmayı tercih eden çiftin bu istekleri olumlu karşılanınca da aynı gün ameliyata alınıyor. Sabiha Sarsu, "Birlikte aynı gün olalım aynı zamanda iyileşelim dedik" diyor. Yan yana odalara alınan çiftten, önce sabahleyin Sabiha Sarsu giriyor ameliyata; aklında hep eşinin olduğunu, kendinden çok onu düşündüğünü söylüyor. Öğle saatlerinde de Fevzi Sarsu ameliyata alınıyor; onun da aklı Sabiha hanımda.

GÖĞÜSLERİNDEN VE BACAKLARINDAN ALINAN DAMARLA BY-PASS

Dr. Bülent Bolat, her iki hastanın da kalp rahatsızlıklarının genetik olduğunu belirterek açık kalp ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiğini söylüyor. Daha önce de evli çiftleri ameliyat ettiklerini ama bu kez işlemin hastaların isteğiyle aynı gün gerçekleştiğini belirten Dr. Bolat, "Sabiha Sarsu'nun iki, Fevzi Sarsu'nun da tıkalı olan 3 kalp damarına göğüs içerisinden ve bacaklarından alınan damarla by-pass yaptık ve onlar için birlikte iyileşme süreci başladı." diyor. Sarsu çifti ameliyatın ardından bir gün yoğun bakımda kalıp ertesi gün önce normal odalarına alındılar, daha sonra da sağlıklarına kavuşmuş olarak taburcu oldular. İki çocuk sahibi çift, hastaneden taburcu olduktan sonra bir süreliğine evli olan büyük oğlunun yanında kaldı.

Emekli orman mühendisi Fevzi Sarsu, eşiyle birlikte yıllardır sağlıklı beslenmeye dikkat ettiklerini ve sigara içmediklerini; ameliyattan önce kendisinin haftada 5 gün yürüyüş yaptığını belirterek "Doktorumuz bu sayede bugüne dek ciddi bir kalp sorunu yaşamadığımızı söyledi." dedi. Ameliyattan yaklaşık üç hafta sonra kontroller için tekrar hastaneye gelen ve tüm kontrolleri olumlu çıkan Sarsu çifti, Mersin'deki evlerine dönmeden önce ameliyatlarını başarı ile gerçekleştiren doktorları ile bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

39 yıllık evli çifte aynı gün kalp ameliyatı

39 yıllık evli çifte aynı gün kalp ameliyatı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim