• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

39 Yıllık Evli Çifte Aynı Gün Kalp Ameliyatı

39 Yıllık Evli Çifte Aynı Gün Kalp Ameliyatı
Tam 39 yıldır aynı yastığa baş koyan Sabiha-Fevzi Sarsu çifti aynı gün art arda kalp ameliyatı olarak sağlıklarına kavuştu.

Tam 39 yıldır aynı yastığa baş koyan Sabiha-Fevzi Sarsu çifti aynı gün art arda kalp ameliyatı olarak sağlıklarına kavuştu.

Mersin'de yaşayan Sabiha-Fevzi Sarsu çifti Kasım ayında bir yakınlarını ziyaret için Ankara'ya gitti. Bu ziyaret onlar için büyük bir operasyonun da başlangıcı oldu. 66 yaşındaki Sabiha Sarsu sohbet sırasında kalbindeki çarpıntıdan bahsedince ev sahibi yakını kendisini hastaneye götürmeye ikna etti. O güne dek kalbinden hiçbir şikayeti olmayan 67 yaşındaki Fevzi Sarsu da "Hanımla birlikte ben de bir kontrolden geçeyim" diyerek gerekli tetkikleri yaptırdı. Tetkikler sonucunda Sarsu çiftinin kalp hastası oldukları ortaya çıktı.

Yapılan kontrollerdeki kardiyoloji muayenesinde ilgili uzman hekim çifte koroner arter hastalığı teşhisi koyarak anjiyo yapılmasına karar verdi. Aynı hastanede yapılan anjiyo işlemi sonrasında da Sarsu çiftinin kalp ameliyatı olmaları gerektiği ortaya çıktı.

"BİRLİKTE İYİLEŞELİM DEDİK"

Sağlıkta ve hastalıkta birbirine her zaman destek olan Sabiha-Fevzi Sarsu çifti, ansızın ameliyat olmaları gerektiğini öğrenince önce büyük bir şaşkınlık ve endişe yaşadı.

Ardından çift, Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurdu. Prof. Dr. Bülent Kısacıkoğlu, Op. Dr. Bülent Bolat ve Op. Dr. Ömer Ulular'dan oluşan kalp-damar cerrahisi ekibine muayene olduktan sonra da ameliyat olmak üzere hastaneye yatışları yapıldı.

Çitf, "sağlıkta, hastalıkta hatta ameliyat masasında" diyerek aynı gün ameliyat olmayı istedi. Bu istekleri olumlu karşılanınca da aynı gün ameliyata alındı.

Sarsu çifti ameliyatın ardından bir gün yoğun bakımda kalıp ertesi gün önce normal odalarına alındılar, daha sonra da sağlıklarına kavuşmuş olarak taburcu oldular. İki çocuk sahibi çift, hastaneden taburcu olduktan sonra bir süreliğine evli olan büyük oğlunun yanında kaldılar.

Sabiha Sarsu, ameliyatla ilgili olarak, "Birlikte aynı gün olalım aynı zamanda iyileşelim istedik" dedi.

Emekli orman mühendisi Fevzi Sarsu ise eşiyle birlikte yıllardır sağlıklı beslenmeye dikkat ettiklerini ve sigara içmediklerini; ameliyattan önce kendisinin haftada 5 gün yürüyüş yaptığını anlattı.

Dr. Bülent Bolat, her iki hastanın da kalp rahatsızlıklarının genetik olduğunu belirterek açık kalp ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiğini söylüyor. Daha önce de evli çiftleri ameliyat ettiklerini ama bu kez işlemin hastaların isteğiyle aynı gün gerçekleştiğini belirten Dr. Bolat, "Sabiha Sarsu'nun iki, Fevzi Sarsu'nun da tıkalı olan 3 kalp damarına göğüs içerisinden ve bacaklarından alınan damarla by-pass yaptık ve onlar için birlikte iyileşme süreci başladı" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim