• BIST 9703.81
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

38 Üniversiteden Akademisyenler İş, Ekonomi Ve Siyaset Bilimini Konuştu

38 Üniversiteden Akademisyenler İş, Ekonomi Ve Siyaset Bilimini Konuştu
Turgut Özal Üniversitesi'nin düzenlediği "Uluslararası Turgut Özal İş Ekonomi ve Siyaset Bilimi Kongresi'nde 38 üniversiteden akademisyenler iş, ekonomi...

Turgut Özal Üniversitesi'nin düzenlediği "Uluslararası Turgut Özal İş Ekonomi ve Siyaset Bilimi Kongresi'nde 38 üniversiteden akademisyenler iş, ekonomi ve siyaset bilimini konuştu.

Turgut Özal Üniversitesi, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölüm yıl dönümünde "Uluslararası Turgut Özal İş Ekonomi ve Siyaset Bilimi Kongresi" düzenledi. Kongrenin ana konuşmacıları Harvard Üniversitesi'nden Prof. Dr. Jack Lewis Snyder ile Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sübidey Togan oldu. 2 gün süren kongrede 27'si İngilizce, 84'ü Türkçe olmak üzere yapılan 111 sunum akademisyenler ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Muhammet Kösecik, kongrede yaptığı konuşmada 1.'sini 2013 yılında düzenledikleri Turgut Özal Kongresi'nin ikincisinde düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Turgut Özal'ın idealleri olan uluslararası barış, demokrasi ve insan hakları konularını öne çıkaran kongremizde açılış konuşmalarını yapmak için Columbia ve Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Snyder ile Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Togan'ı aramızda görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün ise, Turgut Özal'ın idealleri doğrultusunda kurulan üniversitede onun hamle ruhunun yaşamasında en önemli faktörlerden birinin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi olduğunu belirtti. Şengün, "Turgut Özal'ın hem siyasi hem politik hem de iktisadi politikaları Türkiye'de bir çağ atlamaya, çığır açmaya vesile olmuştur. Bugünde ne kadar kendisinin politikalarına ihtiyaç duyduğumuz ortadadır. Türkiye'nin iktisadi, siyasi ve uluslararası ilişkilerine katkısı bulunacak bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Arnold Saltzma War and Peace Instititute Profesörü Jack Snyder ise, "Moderniteye Giden Yollar Demokrasi ve Alternatifleri" başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında farklı devletlerin modernite tecrübelerini demokrasiyle karşılaştırarak analiz eden Prof. Dr. Snyder, "Moderniteye giden yolda başarının sırrı nedir?" sorusunu sorarak başladı. Snyder, akademide bu soruya verilen cevapların farklı başarılı modernite örneklerinin ortaya çıkmasıyla zamanla çeşitlendiğini belirterek, özellikle Çin'in yükselişi, Rusya'nın yeniden dirilişi ve BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti ) tecrübelerinin modernite ve demokrasi arasındaki ilişkinin sorgulanması için önemli temeller teşkil ettiğini ifade etti.

Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sübidey Togan ise 1970 ile 2015 yılları arasında cari işlemlerde sürdürülebilirliği örnekleriyle anlattı. Togan, 70'li yıllardan bu yana ülkenin ekonomik krizlerle çok yara aldığını aktararak, Özal'ın dışa açılma politikalarıyla ülkenin kaderini değiştirdiğine değindi.

İki gün süren kongrede uluslararası ilişkilerden iktisada, siyaset biliminden işletmeye kadar birçok konuda oturumlar yapıldı. Akademisyenler bu kavramlara ilişkin çalışmalarını diğer öğrenci ve akademisyenlerle paylaştığı kongrede sunumlar büyük ilgi gördü. Kongrenin kapanış konuşmasında kongre hakkında bilgi veren Doç. Dr. Yavuz Kahraman, "38 farklı üniversiteden gelen arkadaşlarımız 5 tanesi İngilizce, 17 tanesi Türkçe oturum olmak üzere 22 farklı oturum gerçekleştirdiler. 27 İngilizce, 84'ü Türkçe olmak üzere 111 sunum da gerçekleşmiş oldu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim