• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 23 °C

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir fırıncının restore ettiği 350 yıllık değirmende öğütülen buğdaydan üretilen ekmekler yok satıyor.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir fırıncının restore ettiği 350 yıllık değirmende öğütülen buğdaydan üretilen ekmekler yok satıyor.

İlçeye bağlı Söğütalan mahallesindeki yaklaşık 350 yıllık tarihi bir değirmeni restore eden 47 yaşındaki Halil Ayar, değirmende buğday öğüterek elde ettiği unlardan, köy usulü taş fırında ekmek yapıyor. Farklı un çeşitleriyle yapılan ekmekler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

"Şeker hastalığına iyi geliyor"

Restore ettiği değirmende geleneksel helal sertifikalı buğdayları öğüttüğünü belirten Halil Ayar, "Köyümüzün simgelerinden biri olan ve yaklaşık 350 yıllık tarihi değirmeni restore ettik. Burada öğüttüğümüz doğal buğdaylardan un elde ediyoruz. Bu unları köy usulü taş fırında pişiriyoruz. Son derece doğal sağlıklı lezzetli. Özellikle de çavdar unundan yaptığımız ekmeklerin şeker hastalarına iyi geldiği söyleniyor. Aynı zamanda vatandaşlarımızın kendi getirdikleri buğdayları da kendi gözleri önünde öğütüyor ve ekmek yapıyoruz. Böylece vatandaşlarımız gönül rahatlığı ile ekmeklerini tüketebiliyor" dedi.

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor

350 yıllık değirmeni restore etti şimdi ilçenin en doğal ekmeğini üretiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim