• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

35 haneli köye talih kuşu

Tokat'ta merkeze bağlı 35 hanenin bulunduğu Batmantaş Köyü’ne 10 milyon TL’lik yatırımla su şişeleme fabrikası ile hayvancılık tesisleri kuruldu.
İşadamı Seyfettin Uçak, merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan Batmantaş Köyü yakınındaki yayladan çıkan kaynak suyundan faydalanarak 5 Milyon TL harcayarak su fabrikası kurdu. Ardından Bursa’da yaşayan işadamı Salih Uçak ve Almanya’da yaşayan işadamı Saffet Kurt köylerine hayvancılık üzerine 5 milyon TL değerinde tesis kuruldu. Kurulan tesislerin ardından köyde bulunan gençler burada çalışmaya başladı.
 
"KÖYLÜ YERİNDE OTURMAYA BAŞLADI"
 
Batmantaş Köyü Muhtarı Ünal Batur, son dönemde köye 3 ayrı tesisin kurulduğunu anlatırken şöyle dedi:
 
"Şu anda köyde durum çok güzel. Dışarıdaki köylüler köye dönmeye başladı. Bu yatırımlarla köyün gençleri iş bulmaya başladı. Köyde daha önceden çok göç vardı, şimdi köylü yerinde oturmaya başladı. Köyümüzde yaklaşık 150 kişi yaşıyor."
 
Su fabrikasında çalışan köy sakinlerinden Kemal Kaya, açılan tesislerden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Eğer buralar açılmamış olsaydı bütün gençler dışarıda çalışmaya mecburlardı. Bu yatırımlar bize ekmek kapısı açtı" diye konuştu.
 
"NİYE YAPTINIZ?’ DİYORLAR"
 
Batmantaş Köyü’ndeki 1750 metre rakımlı yaylada bulunan doğal kaynak suyunu işlemek üzere fabrika kuran Seyfettin Uçak, bu yıl üretime başladıklarını söyledi. Fabrikada 9 kişinin çalıştığını ve 350 tonluk depoları bulunduğunu anlatan Uçak, "Köyümü sevdiğim için böyle bir yatırıma girdim. Fakat buraya yatırım yaptığımı duyanlar şaşırıyor. ’Ne cesaret, niye yaptınız bunu?’ diyorlar. Ben köyümü seviyorum. Şu anda Tokat ve Sivas’a su gönderiyoruz" dedi. Bursa’da yaşayan ve köyüne hayvancılık tesisi kuran Salih Uçak ise, amcasının oğlu Seyfettin Uçak’ın köye fabrika kurmasından dolayı kendisinin de köye yatırım yaptığını söyleyerek, "Benimle beraber Almanya’dan gelen arkadaşımda köye hayvancılık üzerine yatırım yaptı. Köyümüzde çok az bir nüfus var, çok ciddi bir göç verdi. Göçü tersine döndürmek adına bu yatırımları yaptık. Çünkü sevmek yatırım yapmaktır. Özellikle dışarıdaki insanlarımızı yatırıma çağırıyoruz" diye konuştu. Hayvancılık tesislerinin de yakında faaliyete başlayacağı ve istihdam sağlayacağı belirtildi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim