• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

33 yıllık bit pazarı kapanıyor

33 yıllık bit pazarı kapanıyor
Malatya'da 33 yıldır açık olan ve halk arasında "bit pazarı" olarak bilinen "Tellal Pazarı" kapanıyor.

Malatya'da 33 yıldır açık olan ve halk arasında "bit pazarı" olarak bilinen "Tellal Pazarı" kapanıyor. Bir kısmı özel mülkiyete dönüşen pazarda faaliyet gösteren esnaf, sıkıntılarını birçok kez aktardıkları yetkililerden yardım bekliyor.

Halfettin Mahallesi Çevre Yolu kenarında 1982'den bu yana açık olan Tellal Pazarı'nın bin 10 metrekarelik alanının 600 metrekaresi 2007 yılında başlatılan şuyulandırma (imar düzenlemesi) işlemi sonucu 1 kişiye devredildi. 600 metrekarelik tapulu yerinin boşaltılmasını isteyen arsa sahibi, esnaf aleyhine tahliye davası açtı. 33 yıldır pazarda faaliyet gösteren 40 esnaf, 8 yıldır birçok kez yeni yer göstermeleri için başvurdukları yetkililerden dert yandı.

Esnaf Temsilcisi Mustafa Orhan, 52 işyerinin bulunduğu Tellal Pazarı'ndaki esnafın yer sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığını belirtti. Sıkıntılarını defalarda siyasilere, belediye başkanlarına aktardıklarını anlatan Orhan, şunları kaydetti: "Buradaki özel mülkiyetin sahibi bizim için tahliye davası açmış. Bizi buradan çıkaracaklar. Daha önce belediye başkanına, milletvekillerine durumu bildirdik. 8 senedir bu konu gündemde. Bir arpa boyu yol gidemedik. Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bize yer yapsınlar biz parasını verelim. Bize Doğu Garajı yakınında bir yer yapacaklarını söylediler. Ancak orası için de somut ilerleme olmadı. Şu an sadece "biz sizin için uğraşıyoruz" diyorlar. 1982 yılından bu yana burası var. Tahliye kararı çıkarsa biz mağdur olacağız."

Ali Ünlü ise pazarın kapanmasının sadece esnafı değil gariban vatandaşları da mağdur edeceğini söyledi. Ünlü, "Burası kapanırsa sadece esnaf değil yoksul vatandaşlar da zarar görecek. Malatya'nın garibanları buradan alışveriş yapıyor. Böyle bir yerin olmaması yoksul vatandaşları da sıkıntıya sokacaktır. Hem esnaf, hem de gariban vatandaşlar mağdur olacak." dedi.

Abdullah Karakaya ise belediye başkanı ile milletvekillerinin esnafa çözüm bulmak için söz verdiğini ancak halen yerine getirmediklerini ifade etti.

33 yıllık bit pazarı kapanıyor

33 yıllık bit pazarı kapanıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim