• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular
Balıkesir Ali Hikmet Paşa İlkokulu mezunları, 32 yıl sonra 23 Nisan'da bir araya gelerek öğretmenleri ile hasret giderdiler.

Balıkesir Ali Hikmet Paşa İlkokulu mezunları, 32 yıl sonra 23 Nisan'da bir araya gelerek öğretmenleri ile hasret giderdiler. Duygusal anların yaşandığı buluşmada öğretmen Seher Çil gözyaşlarını tutamazken, Fahri Sözener yıllar önce 23 Nisan'da okuduğu şiiri okudu.

Balıkesir Ali Hikmet Paşa İlkokulu'nun 32 yıl önceki mezunları, öğretmenleriyle bir araya gelerek eski okul günlerini yad ettiler. Yıllar sonra gerçekleşen buluşmada kimileri isimleri hatırlamakta zorlanırken, bazıları da sınıf ve okul bahçesinde yaşadıklarını anlattılar. Yeniden ilkokul günlerine dönen vatandaşlar, öğretmenleri Seher Çil ile hasret gidererek uzun uzun sohbet ettiler. Fahri Sözener, yıllar önce 23 Nisan'da okuduğu şiiri tekrar okuyarak arkadaşlarından büyük alkış aldı. Kesilen pastanın ardından o yıllarda okul bahçesinde çekilen toplu fotoğraf, öğretmen Seher Çil'e hediye edildi. Yaşadıklarını karşısında duygusal anlar yaşayan emekli öğretmen Seher Çil gözyaşlarına hakim olamadı.

"GELECEK YIL AİLELERİMİZLE BULUŞACAĞIZ"

Buluşma organizasyonunu düzenleyen Ali Hikmet Paşa İlkokulu mezunu Atilla Bolluk, "Buradaki organizasyonumuz 1982-83-84 yıllarında 3 yıl birlikte okuduktan sonra öğretmenimizin tayininin çıkmasıyla sınıfımız dağıldı ve bozulan arkadaş grubumuzu bir araya getirebilmekti amacımız. Elimdeki listeyle tek tek arkadaşlara ulaşmaya çalıştım. Sosyal medya ile onları bulmaya çalıştım. Yaklaşık 25-26 kişiye ulaşabildik. Şehir dışında olan arkadaşlarımız var, inşallah önümüzdeki dönemlerde bu birleşme genişleyerek devam edecek. Seher hocamızın sağ olması bu buluşmayı biraz daha hızlandırdı. Arkadaşlarım da sağ olsun bana bu konuda destek verdi. Amacımız yine bu organizasyonu yılda 2-3 kez tekrarlamak, piknikte ailelerimizle birlikte devam ettirmek. İki arkadaşımızı kaybettik, bunları sonradan öğreniyoruz. Zaten bizimde sıkıntımız sonradan birbirimizden haberdar olmamız" dedi.

"HEPSİNE OKUMAYI ÖĞRETTİM"

Yıllar sonra öğrencileriyle bir araya gelen öğretmen Seher Çil, çok duygulandığını dile getirerek, "Çok duygulandım, önüme geldi sınıfım. Öğretmenliğimin çok faydasını gördüm. Hastalığımda, her şeyimde öğrencilerim hep geldi, çok memnun oldum. Öğretmenliği hala seviyorum. 26 yıl görev yaptım, çok hasta olduğum için emekli oldum. Ancak sonradan düzeldim. Çok pişmanım, keşke hasta olmasaydım da ayrılmasaydım. Öğrencilerimle değişik değişik anılarım ama konuştukça hatırlıyorum hepsini. Köyden gelmiştim ve 60 kişiydi sınıfım ama çok memnundum, hepsine okumayı öğrettim" diye konuştu.

Buluşma etkinliğine katılan 1-2-3 D sınıfı öğrencilerinden makine bakım ustası Yakup Saçı ise, "30 yılı aşkın bir süre öncesinde beraber ilkokuldaki arkadaşlarla tekrar bir araya gelmekten çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Zaman zaman görüştüğüm arkadaşlarım var içlerinde ama çoğunu ilk defa görüyorum. Çok mutluyum şu anda anlatamam, öğretmenimizin bile yaşadığından şüpheliydim" şeklinde konuştu.

Dr. Hidayet Çoban ise çok değişik ve güzel duygular içinde olduğunu belirterek, "32 yıl sonra ilkokul arkadaşlarımı görmeye kızım ve oğlum ile birlikte geldim. Farklı ve güzel bir duygu" dedi.

Ev hanımı Meral Kılıçarslan, "Şuan gerçekten çok mutluyum, 32 yıl sonra ilkokul arkadaşlarımla bir araya gelmek hayal bile edilemeyecek bir şey. Hele ki öğretmenimiz çok değer verdiğimiz bir insandı. Okuldan ayrılırken çok ağlamıştık. Ama şimdi mutluyum, bir aradayız. İnşallah böyle devam eder uzun yıllar görüşürüz" şeklinde konuştu.

Asiye Çalışkan ise, 30 yıl sonra arkadaşlarıyla bir araya gelerek, öğretmenlerini gördükleri için çok mutlu olduğunu ifade etti.

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

32 Yıl Sonra 23 Nisan’da Buluştular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim