• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

31 Mayıs'ta Taksim'e izin verilmeyecek

31 Mayıs'ta Taksim'e izin verilmeyecek
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Taksim'de toplanma çağrısı yapıldığına ilişkin soruları yanıtladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi olaylarının yıl dönümünde yapılan çağrılara ilişkin, "Olumsuzluk arzusu içerisinde olabilecek dar bir çevrelerin yapabilecekleri yanlış uygulamalar olursa onlara müsaade etmeyeceğiz. Sayıca küçük olan gruplar, farklı emellerine ulaşmak için tevessül edebiliyorlar, bununla ilgili tedbirleri alacağız" dedi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş Belediyesi'ni ziyareti sonrası, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vali Mutlu, Gezi Parkı olaylarının yıl dönümünde Taksim'de toplanma çağrısı yapıldığının hatırlatılması üzerine, "Geçtiğimiz yıl Haziran'da yaşanan süreçleri biliyoruz. O süreçten bize çok güzel hatıralar kalmadı. Şehrimiz adına, ülkemiz adına, insanımızı adına üzüntü duyduğumuz şeyleri birlikte yaşadık. Biz geriye dönüp baktığımıza bu üzüntülerin tekrarlarını arzu etmiyoruz. Ülkemiz ve insanımız için bütün dileğimizi güzelliklerdir. Onun için Haziran ayı itibariyle ifade ettiğiniz platformun bu konuda yapmaya arzu ettiği girişimleri iyilere mesaj olabilecek yöntemleri barındırmasını ümit ediyorum. Hiçbir zaman bu ülkenin huzuru ile, bu şehrin güvenliği ile geçmiş dönemde yaşandığı gibi sıkıntıya sebebiyet verilmemesi gerekir. Bu noktada hepimizin üzerine düşen görevdir" dedi.

Taksim Dayanışma Platformu ve sivil toplum kuruluşlarının çağrılarını yakından takip ettiğini söyleyen Mutlu, "Elbette ki yapılmış olan açıklamaları takip ediyorum. Bu tür olumsuzluk arzusu içerisinde olabilecek dar bir çevrelerin yapabilecekleri yanlış uygulamalar olursa onlara müsaade etmeyeceğiz. Her zaman ifade ediyorum. Sayıca küçük olan gruplar, farklı emellerine ulaşmak için tevessül edebiliyorlar, bununla ilgili tedbirleri alacağız" şeklinde konuştu.

Vali Mutlu, Gezi Parkı ve Taksim'in hiçbir zaman vatandaşlara kapatılmadığının altını çizerek, "Biz Gezi Parkı'nı ve Taksim'i hiçbir zaman kapatmıyoruz. Şayet bir sıkıntı olay yaşanırsa o bölgede güvenliği temin etmek için birkaç saatlik süreçler oluyor. Tedbirler alınabiliyor. Arzu ediyoruz ki ifade ettiğimiz tarihte tam gün Taksim Gezi Parkı halkımız tarafından ulaşılabilir olsun. Bu bölgede güvenliği sıkıntıya düşürecek durumlarla ilgili tedbirler alırız. Gönlümüz Taksim'in de Gezi Parkı'nın da şu an olduğu gibi halkımız tarafından yoğun şekilde kullanılması" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'ndaki olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiğini belirterek, "Adli soruşturma devam ediyor. Dolayısıyla açıklamalarımızı da çok net. Adli incelemeler sürecek. Bittiği zaman açıklama yapacağız. Fail veya failler kimse öncelikle hayatını kaybeden iki yurttaşımızın ailelerin gönlünün müsterih olsun. Adaletin gereği yerine getirilecektir" şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim