• BIST 9699.07
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

30 Yıldır Hiç İş Kazası Yaşanmayan İşletme

30 Yıldır Hiç İş Kazası Yaşanmayan İşletme
İnşaat sektöründe 30. yılını dolduran Canpa, yaptığı işlerde "sıfır iş kazası" ile dikkat çekiyor.

İnşaat sektöründe 30. yılını dolduran Canpa, yaptığı işlerde "sıfır iş kazası" ile dikkat çekiyor.

Yaklaşık 3 milyar iş gücünün bulunduğu dünyada her 5 saniyede 60 işçi iş kazası geçiriyor ve yılda ortalama 2,3 milyon çalışan iş kazaları sonucu yaşamını yitiriyor. İş kazalarının en yaygın olduğu ülkelerin başında gelen Türkiye'de iş kazalarının en sık yaşandığı sektörlerin başında ise inşaat geliyor. İnşaat sektöründe 30. yılını dolduran Türk firması Canpa, yaptığı işlerde "sıfır iş kazası" ile bir rekoru elinde bulunduruyor. Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, yalıtım sektörünün inşaatla birlikte son yılların en hızlı büyüyen sektörü olduğunu belirtti. Özcan, hızla büyüyen inşaat sektörünün güvenlik ve tasarruf açısından doğru ve başarılı yalıtım ihtiyacının öne çıktığını ifade etti. Bu ihtiyaca başarıyla yanıt vermesinin Canpa'yı inşaat devlerinin ve marka projelerinin vazgeçilmez çözüm ortağı haline getirdiğini belirten Özcan, "Firma olarak yaptıkları işlerin kalitesi kadar, işi yapan personelin iş güvenliğine de en üst düzeyde önem veriyorum. Canpa 30 yılda tek bir iş kazası yaşamadı. Bu da yaklaşık 7 bin 500 iş günü demektir. Canpa olarak yaptığımız işin kalite sorumluluğunun yanı sıra işçilerimizin güvenliğinin sorumluluğunu almaktan da gurur duyuyoruz. Yaptığımız işin kalitesi bizim için hayati önemde. Ama iş güvenliği ve işçi sağlığı da en az bu kadar önemli. Bu da bize 30 yılda hiç iş kazası yaşamayan bir işletme olmanın haklı gururunu yaşatıyor" dedi.

CANPA'NIN İŞ GÜVENLİĞİ FİLMİ DÜNYADA İZLENME REKORU KIRIYOR

Canpa çalışanları, yaşanan iş kazalarına duyarlılığı artırmak, bu konuda bilinçlenmeye katkı ve iş güvenliği önlemlerinin önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Canpa'nın 30. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında hazırlanan iş güvenliği eğitim filminde sadece Canpa çalışanları rol aldı. İnternette izlenme rekoru kıran video, beş ayda yarım milyon tıklama sayısına ulaştı. 500 bin kişi tarafından izlenen video, iş güvenliği konusunda dünyada en çok izlenen yayın oldu.

CANPA EKİBİ "YALITIMIN DOKTORLARI" OLARAK ANILIYOR

1985'ten bu yana gelen tecrübesi ile her türlü bina tipine, temelden çatıya yalıtım işlerinde uzmanlaşan Canpa "marka projelerin yalıtımcısı", Canpa ekibi ise "yalıtımın doktorları" olarak anılıyor. Hızlı kentleşme paralelinde artan konut talebi ve yol, köprü, baraj, havalimanı gibi mega projelerle inşaat son yılların en hızlı büyüyen sektörü olurken, güvenlik ve tasarruf açısından öne çıkan doğru ve başarılı yalıtım ihtiyacı Canpa'yı inşaat devlerinin vazgeçilmez çözüm ortağı haline getirmiş bulunuyor. Engineering News Record Dergisi tarafından açıklanan Dünyanın En Büyük 250 İnşaat Firması listesine giren 42 Türk şirketinden 33'ü yalıtımda Canpa ile çalışıyor. Özcan, bu başarının sırrını "doğru malzeme, doğru detay ve doğru uygulama" şeklinde açıklarken, "Sadece 30 yıllık firma olmakla değil, en büyüklerin tercihi olmakla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim