• BIST 9524.59
  • Altın 2489.257
  • Dolar 32.5104
  • Euro 34.7089
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

3 İlçede Operasyon Sürüyor

3 İlçede Operasyon Sürüyor
Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyonlar sürüyor.

Sokağa çıkma yasaklarının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyonlar sürüyor. Nusaybin'de yaşanan sessizlik yerini çatışmalara bıraktı. Cizre'de de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Emniyet binasına roketatarlı saldırı düzenleyen teröristler, 2 okulun çatısını da ateşe verdi. Silopi'de ise güvenlik güçleri tek tek evlere girerek, teröristleri arıyor.

Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları 4'üncü gününde devam ediyor. Geniş kapsamlı operasyonların düzenlendiği ilçelerde, teröristler ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

NUSAYBİN

Nusaybin'de önceki gece yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından hakim olan sessizlik, bugün akşam saatlerinde güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik başlattığı operasyonla bozuldu. Yasağın kapsadığı Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerine giren güvenlik güçlerine, hendek ve barikatların gerilerinde pusuya yatan teröristler tarafından ateş açıldı. Bunun üzerine çatışma çıktı. Çatışma, dakikalar geçtikçe şiddetlenirken, silahların yankılandığı ilçeden dumanlar da yükseldi.

CİZRE

Büyük bir askeri sevkiyat yapılan ve operasyonların asker ve polisin ortaklığıyla düzenlendiği Cizre'de ise çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Operasyonlar, bomba tuzaklı barikatların tanklar tarafından ateş altına alındığı, 24 teröristin öldürüldüğü ve 6 askerin de yaralandığı ilçenin Nuh, Cudi, Sur ve Yafes mahallelerinde gerçekleştiriliyor. Operasyonlarda, terör örgütüne ağır darbe vuruluyor.

Öte yandan, ilçede operasyonlar sürerken, teröristler tarafından Emniyet Müdürlüğü ek binasına roketatarlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, teröristler bir süre sonra iki okulun çatısını da ateşe verdi.

SİLOPİ

Çatışmaların sürdüğü, 2 askerin yaralandığı, 1 teröristin de etkisiz hale getirildiği Silopi'de ise güvenlik güçleri neredeyse tüm evlere teker teker operasyon düzenleyerek, teröristleri arıyor. Bazı şüpheli evlerin kapılarını koçbaşı ile kıran güvenlik güçleri ile teröristler arasında yer yer yakın temas da yaşanıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim