• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

3. Havalimanında yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı

3. Havalimanında yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı
İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 3. Havalimanı Projesi'ne ilişkin ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararını, yapılan itiraz sonucu kaldırdı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 3. Havalimanı Projesi'ne ilişkin ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararını, yapılan itiraz sonucu kaldırdı. 

İstanbul 3. Havalimanı projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptaline ilişkin açılan davada yürütmenin durdurulması kararına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kararın kaldırılması yönünde itirazda bulunuldu.

İtirazı değerlendiren İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, verdiği kararda ''dava konusu işlemin yürütülmesi isteminin nihai olarak karara bağlanabilmesi için, yerinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verilmiş olan davada, bilirkişi raporları alanına kadar uygulanması ile etkisi tükenecek niteliği bulunmadığı gibi, bu aşamada yürütmenin durdurulması isteminin geçici mahiyette durdurulmasına karşın, uzun süre sürüncemede kalmasına yol açılacak olması da dikkate alındığında, henüz açıkça hukuka aykırılığı bulunmayan işlemin yürütmesinin durdurulmasında hukuka uyarlılık görülmemiştir'' ifadeleri yer aldı.

Mahkeme, bu nedenle davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın itirazının kabulü ile İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin kararının kaldırılmasına oy birliğiyle karar verdi.

Davanın geçmişi

İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvuran Özgür Aytaç, Alican Ocak, Cevat Ocak ve Yıldırım Yılmaz'ın avukatı Alptekin Ocak, İstanbul 3. Havalimanı projesiyle ilgili ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açmıştı.

Dava dilekçesinde, 3. Havalimanı Projesi'nin çevreye ve doğal hayata zarar vereceği iddia edilerek, ÇED raporunun görüşlere açılması gereken 10 günlük süre dolmadan havalimanı projesinin ihaleye çıktığı öne sürülmüştü. Dilekçede, raporun yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilmişti.   

Başvuru üzerine dava dosyasını inceleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi aldığı kararda, ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulmasına hükmetmişti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim