• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

3 dakikada doktora tezi sundular

3 dakikada doktora tezi sundular
Gebze Teknik Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk defa düzenlenen "3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması" bu sene yeniden düzenlendi.

Gebze Teknik Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl Türkiye'de ilk defa düzenlenen "3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması" bu sene yeniden düzenlendi. Yarışmanın jüri üyeleri arasında ünlü Gazeteci-TV Programcısı Abbas Güçlü, Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu ve Gazeteci Buse Biçer yer aldı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından geçtiğimiz yıl Türkiye'de bir ilk defa düzenlenen "3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması" bu yıl yeniden yapıldı. Düzenlenen yarışma öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. GTÜ'nün Çayırova'daki bulunan kampüsü içerisindeki İşletme Amfisi'nde düzenlenen 3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması'na GTÜ'de eğitim gören 12 doktora öğrencisi katıldı. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün'ün ev sahipliğini yaptığı yarışmanın jüri üyeleri arasında ise Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Abbas Güçlü, Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu, Gazeteci Buse Biçer ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay yer aldı.

"İnsanların bilgi birikimlerini paylaşması toplumun gelişimi açısından önemli"

Programın açılış konuşmasını yapan ve etkinlik hakkında bilgiler veren GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Öğrencilerimiz, doktora tezlerinde kullandıkları araştırma yöntemlerini, ulaştıkları sonuçları ve bilimsel alana katkılarını ilgili konuda uzman olmayan kişilere, 3 dakika içerisinde herhangi bir ses veya video materyali kullanmadan, yine herhangi bir yardım almadan anlatacaklar. Farklı branşlarda çalışan insanlara bir konuyu 3 dakika içerisinde anlatmanın kanaatimce en önemli getirisi bilimsel bilginin gündelik yaşantıya girebilmesidir. İnsanların kendi aralarında herhangi bir konuyu tartışabilmesi gibi bilgi birikimlerini de aktarması, toplumun gelişimi açısından oldukça önemlidir" dedi.

"GTÜ'de ilkleri yaşıyoruz"

Gebze Teknik Üniversitesinde ilklerin yaşandığını belirten Görgün, "Bir bilim yuvası olan Gebze Teknik Üniversitesi'nin, uluslararası nano kanser etkinliklerinde ilk defa Türkiye'yi temsil etmesi, ilk defa Cam Sanayi alanında yüksek lisans bölümü açması, İlk defa Minyatür Motor üretmesi ve ilk defa ülkemizi Silikon Vadisi'nde temsil eden yapıda yer alması gibi ülkemizde ilk defa "3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması"nı hayata geçirmesi de dördüncü kuşak üniversite misyonuna sadık kaldığının göstergesidir. Bugün ikincisini düzenlediğimiz ve artık ulusal mecraya yaydığımız bu yarışma sayesinde, son bilimsel çalışmalar ve teknik gelişmeler, geniş bir alana duyurulmuş olacak ve bununla beraber disiplinler arası öğrenci topluluklarının oluşumuna zemin hazırlanacak. Ayrıca doktora çalışmalarının adeta bir sergi yöntemiyle tanıtılması etkinliğimizin bir diğer getirisi olacak" şeklinde konuştu.

GTÜ'de düzenlenen yarışmada, doktora programı öğrencileri, 3 dakikada hazırladıkları tezler ile jüri üyelerini ve salondakileri etkilemeye çalıştılar. Doktora tezlerini sunan öğrenciler sunum sırasında zaman zaman heyecanlansalar da salondakiler alkış ile kendilerine destek oldular.

Yaklaşık 40 dakika içerisinde 12 sunumun yapıldığı yarışmanın ardından jüri üyelerinin belirlediği ilk 3 öğrenciye derece ödülleri verildi. Ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödüllerini GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Gazeteci Abbas Güçlü, Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu, Gazeteci Buse Biçer ve Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay tarafından verildi.

"Bizim için de güzel bir deneyimdi"

Ödül töreninde bir konuşma yapan Gazeteci Buse Biçer, "Bizim içinde güzel bir deneyimdi. Böyle bir yerde olmak bizim içinde özel bir duygu. Mikrofon önünde konuşmak çok zor ama gerçekten yarışmacı arkadaşların hepsini tebrik ediyorum. Çok güzel çalışmalar. Eminin ki bundan sonraki süreçte bu çalışmalar ülkemiz içinde çok faydalı olacak" ifadelerini kullandı.

"Bende tez yazıyorum sizi çok iyi anlıyorum"

Kendisinin de tez yazma aşamasında olduğunu belirten Gazeteci-TV Programcısı Deniz Bayramoğlu, "Bende bir akademik çalışma içerisindeyim ve tez aşamasındayım o yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. Ben değerlendirme yaparken her birini kendi alanlarında çok doğru projeler olarak gördüm. Elinize sağlık, Allah yolunuzu açık etsin" dedi.

"Türkiye sosyolojik açıdan çok zor günlerden geçiyor"

Gazeteci-TV Programcısı Abbas Güçlü, "Ben geçen senede katılmıştım. Bu sene biraz daha yaygınlaşmış ama biraz daha açılması lazım. 2-3 üniversite içerisinde değil 40 50 üniversite arasında yapılması lazım. Sosyal bilimlerin işe katılması güzel olmuş. Sosyal bilimler Türkiye'de çok ihmal edildi. Türkiye sosyolojik açıdan çok zor günlerden geçiyor. Bunu araştıracak uzmanlarımız yok. Gelecek yıl en az yarısının Sosyal Bilimlerden olmasında yarar var" şeklinde konuştu.

"Çalışmaları seçerken çok zorlandık"

Projelerde dereceye girenleri belirlerken çok zorlandıklarını söyleyen Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, "Bu yarışmanı Türkiye'de yapılan AR-GE kültürünün gelişmesine çok önemli katkıları olacağına inanıyorum. AR-GE'ye çok önem veren bir sanayi kuruluşuyuz. Bugün yapılan sunumların hepsi çok güzel sunumlardı. Tüm arkadaşları göstermiş oldukları medeni cesaretleri için kutluyorum. Çalışmaların hepsi birbirinden değerli çalışmalar seçerken çok zorlandık" ifadelerini kullandı.

"Kazandığım ödül ile Barcelona'da düzenlenecek İnovasyon Konferansına katılacağım"

Açık İnovasyon Endeksinin Geliştirilmesi konusu ile "3 Dakikada Doktora Tezi Yarışmasında" birinci olan Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Serhat Sağ, "Uzun bir proje. Ama etkili bir giriş yapmak istedim. Herkesin bildiği ve dünyanın en iyi firmalarından birisi ile başladım sunuma. O da ilgiyi konuya doğru çekti. Son dönemde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının üniversite sanayi işbirliği alanında teşvikleri var. Dolayısıyla ilgiyi toplamak benim açımdan zor olmadı. Proje süreci olarak da açık bir yöntem izliyoruz. Firmalara bilgilerimizi ücretsiz eğitimler ile paylaşıyoruz. Bunları anlatmış olmam jüriyi etkiledi. Kazandığım ödül ile Aralık ayından Barcelona'daki Açık İnovasyon konferansına katılmak istiyorum" dedi.

3 Dakikada Doktora Tezi Yarışması, jüri üyeleri ve yarışmacıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

3 dakikada doktora tezi sundular

3 dakikada doktora tezi sundular

3 dakikada doktora tezi sundular

3 dakikada doktora tezi sundular

3 dakikada doktora tezi sundular

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim