• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

3 Büyük Takım Taraftarından Birlik Çağrısı

3 Büyük Takım Taraftarından Birlik Çağrısı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri'nin daveti için Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Etkinlikleri'nin daveti için Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Şadan Doğan, Biga Galatasaraylılar Taraftar Derneği Başkanı Fatih Karan, Biga Beşiktaşlılar Taraftar Derneği Başkanı Yılmaz Adalı ve dernek yöneticileri basın toplantısında bir araya geldiler.

Biga Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantının açışını Biga Belediye Başkanı İsmail Işık yaptı. Başkan Işık, "Ne yazık ki ülkemiz çok zor günlerden geçiyor. Terör belası tekrar en önemli gündemimiz oldu. Birbirine rakip olan taraftar derneklerimiz ilçemizde, bütün Türkiye'ye örnek bir kararla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda birlikte hareket etmeyi kararlaştırdılar, Biga Belediyesi olarak biz de destek oluyoruz. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. "Al Bayrağını Gel" sloganıyla tüm halkımızı etkinlerimize ortak olmaya davet ediyoruz. Etkinliklerimiz resmi programın ardından Belediye Meydanı'nda saat 14:00'te başlayacak. Biga Fenerbahçeliler Derneği geçtiğimiz yıllarda bisiklet dağıtımı yapıyordu. Bu yıl program oldukça zenginleştirildi. Tema olarak, "birlik ve beraberlik" mesajının verilmesi, terörün kınanması ve şehit ailelerinin acılarının paylaşılması açısından güzel bir etkinlik organize edildi. Tüm katılımcılara şapka ve Türk Bayrağı dağıtacağız. Birlik ve beraberlik mesajını buradan bütün Türkiye'ye vereceğiz. Biga, Çanakkale topraklarının bize yüklemiş olduğu sorumluluk ile hareket ediyor. Biga'da zaten bir sürü etnik kökene sahip insanımız var ve Biga'da rahat, mutlu ve huzurlu ve en önemlisi bir arada yaşayabiliyoruz. Taraftar derneklerimizi de bu süreçte kutluyorum. Türkiye'nin normalleşmesine Biga'dan bir katkı, bir küçük adım atmış olmak istiyoruz. Bu 23 Nisan çok daha farklı bir bayram olacaktır" dedi.

Biga Fenerbahçeliler Taraftar Derneği Başkanı Şadan Doğan, "Biz tabiî ki bunu dernek başkanlarını ve yöneticilerini, oda başkanlarını, spor kulüplerini tek tek arayarak böyle bir karar aldık, Belediyemiz, taraftar derneklerimiz, Bigaspor ve diğer taraftar kulüplerimiz, Biga'daki kuruluşlarımız, hepimiz orada olacağız. 3 dernek yan yanayız. Şimdiye kadar sorun yaşamadık. İnşallah bundan sonra da yaşamayız, yaşanmasına da müsaade etmeyiz. Bu sene bisiklet dağıtımını şehit ailelerimize ve gazilerimize yönelik düşündük. Sağ olsunlar dernek başkanlarımız da kabul ettiler. Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sağ olsun o da bu etkinliğe sahip çıktı. Kendi etkinlikleri de vardı. Bu sayede birlik ve beraberlik için hep beraber hareket etme kararı aldık" diye konuştu.

Biga GS Taraftar Derneği Başkanı Fatih Karan, "Fenerbahçeliler Derneği bize geldiğinde çok sıcak baktık bu olaya. Burada önemli olan "Birlik ve Beraberlik" mesajının verilebilmesi. İnşallah çok güzel bir etkinlik olacak" şeklinde konuştu. Biga Beşiktaşlılar Taraftar Derneği Başkanı Yılmaz Adalı ise, "Bu teklif bize geldiğin de tereddütsüz kabul ettik, burada önemli olan Türkiye, biz ezeli rakibiz ama ebedi dostuz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim