• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi
29 Şubat'ta doğan ve evlenen çiftler, 4 yılda bir kutlayabildikleri özel günleri için hazırlanan programda bir araya geldi.

29 Şubat'ta doğan ve evlenen çiftler, 4 yılda bir kutlayabildikleri özel günleri için hazırlanan programda bir araya geldi. Programda yıllarca evli olup sadece birkaç kez yıldönümünü kutlayan çiftler nikah tazelerken doğum günü olanlar ise pasta kesip mutlu günlerinin tadını çıkardı.

Bayrampaşa Belediyesi, özel günleri 29 Şubat'a denk geldiği için dört yılda bir kez kutlama yapabilen Bayrampaşalıları bir araya getirdi. Programda yıllarca evli olup sadece birkaç kez yıldönümünü kutlayan çiftler nikah tazelerken, doğum günü olanlar pasta kesti.

Herkesin yılda bir kez kutladığı özel günlerini kutlamak için 4 yıl boyunca beklemek zorunda kalan vatandaşlar, programda gönüllerince eğlendi. Evli çiftler ise nikah tazelemenin heyecanı yaşadı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, nikahını tazelediği çiftlere evlilik cüzdanlarını verip yastık hediye etti. Başkan Aydıner, daha sonra 29 Şubat doğumlu ikizlerle doğum günü pastası kesti.

ÖZEL İNSANLARA ÖZEL KUTLAMA

Programı 4 yıl önce ilk kez Bayrampaşa Belediyesi olarak düzenlediklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner," Bugün 29 Şubat evlenenler de burada. Doğum günü olanlar da. Böyle bir projeyi yapmanın mutluluğu içerisindeler. Onlar içinde istisnai bir gün 4 yılda bir kez özel günlerini kutluyorlar. Ben onlara her zaman özel olduklarını söylüyorum onlar da özel olduklarını kabul ediyorlar. Bugün evli çiftlerimize nikah tazeleyeceğiz. Doğum günü olanlarla da pasta keseceğiz" diye konuştu.

"KENDİ DOĞUM GÜNÜM HİÇ HATIRIMA GELMEZDİ"

Bugüne kadar çok az doğum günü kutladığını söyleyen 84 yaşındaki Nermin Keser, "Yaş ilerleyince mutluluk hissediyorum. Çocuklarım torunlarımla daha mutlu oluyorum. Allah gençlere daha sağlıklı uzun ömürler versin. Doğum günümü gençliğimde hiç kutlamadım. Kendi doğum günüm hiç hatırıma gelmezdi. Çocuklarımın doğum günleri ile annem ve babamla ilgilendiğim için kendi doğum günüm unutuldu. Çocuklarım torunlarım büyüyünce onlar benim doğum günümü kutlamaya başladı. " şeklinde konuştu.

12 YILDA 3 KEZ YILDÖNÜMÜ KUTLADILAR

Evlilik tarihi özel olsun diye 29 Şubat'ı istediklerini belirten Fatma Güngörür, "Güzel bir duygu 12 yıl denilince çok geliyor ama 3 kez kutladık sadece gerçek gününde. Nikah günü alırken bizi uyardılar ama biz özelliğinden dolayı o gün olsun istedik" şeklinde konuştu.12 yılda sadece 3 kez evlilik yıl dönümü kutlayabildiklerini söyleyen İrfan Güngörür, "Bu sayede evliliğimiz genç kalıyor. 12 yıldır evliyiz. Değişik bir tarihti aslında. Belediyemiz de bunu hatırlattı bize bu özel programla. Kayıp bir tarih, değişik bir duygu. Böyle özel günlerini kutlamak tabi önemli ama evliliği her gün yaşamak daha özel bir duygu. Dört yılda bir de bunu başka bir şekilde kutlamış oluyoruz" dedi.

"FARKLI OLSUN DİYE BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKTU"

Organizasyonu çok anlamlı bulduğunu belirten Hatice Tut ise "Böyle bir organizasyon olduğunu bilmiyorduk. Allah razı olsun belediyemizden bize böyle imkan sundu. Tesadüfen oldu o tarih. Böyle farklı olsun diye bir düşüncemiz yoktu" dedi.28 yıldır evli olduğunu söyleyen Rıfat Tut ise "İlk kez kutluyoruz evlilik yıl dönümümüzü bu program sayesinde. Nikahımız 29 Şubat tarihinde olmuş Biz de bugün öğrendik" ifadelerini kullandı.

" DOĞUM GÜNÜM 29 ŞUBAT OLDUĞU İÇİN ÖZEL HİSSEDİYORUM"

Doğum günü 29 Şubat'a denk geldiği için kendiniz özel hissettiğini belirten Hamit Şimşek," Keşke 28 Şubat ya da 1 Mart olsaydı doğum günüm. 28 yaşındayım bugüne kadar 7 -8 kez doğum günü kutlamışımdır. Son iki doğum günümü başkanımız sayesinde böyle kutluyoruz" diye konuştu.

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi

29 Şubat’ta Evlenen Ve Doğanlar Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim