• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

29 Şubat’ta Doğan Arkadaşları İçin Kitap Yazdılar

29 Şubat’ta Doğan Arkadaşları İçin Kitap Yazdılar
İzmir ve Ankara'da yaşayan iki arkadaş, Erzurum'da doktor olan 29 Şubat doğumlu arkadaşları için mini bir kitap hazırladı.

İzmir ve Ankara'da yaşayan iki arkadaş, Erzurum'da doktor olan 29 Şubat doğumlu arkadaşları için mini bir kitap hazırladı. Kitapta, zaman makinesine binen kahraman, 29 Şubat'ın dört yılda bir denk gelmesine neden olan imparator kibrine son veriyor ve 29 Şubat'ta doğanların her yıl kutlama yapabilmesini sağlıyor.

Dört yılda bir denk gelen 29 Şubat'ın gizemi, İzmir ve Ankara'da yaşayan iki arkadaşa kitap yazdırdı. Erzurum'da doktor olan ve 29 Şubat'ta doğan arkadaşları Anıl Ergen için çizimli kitap hazırlayan iki arkadaş, 29 Şubat'ın neden dört yılda bir denk geldiğini tarihi bilgilerle anlatırken, esprili bir dille 29 Şubat'ta doğum günü kutlayamayan kitap kahramanını Geleceğe Dönüş filmindeki zaman makinesiyle M.Ö. 27 yılına götürdü.

29 ŞUBAT'IN GİZEMİ

Bugün kullandığımız Gregoryen takviminin kökeninin Roma İmparatoru Julius Caesar'ın Mısırlı astronomi bilgini Sosigenes'e yaptırdığı takvimden geldiği biliniyor. Bu takvime göre, bir yıl 365 gün sürüyor ve her yıldan 6 saat artıyor. Artan saatler, her dört yılda bir gün ediyor ve yıla ekleniyor. Böylece bir yıl, her dört yılda bir 366 yıla çıkıyor. 366 sayısı, 12 sayısına tam bölünemediğinden, bazı ayların 30, bazı ayların 31 gün çekmesi uygun görülüyor. İngilizcede "July" olarak bilinen Temmuz ayı, Roma İmparatoru Julius Caesar'ın adını taşıyor ve 31 gün sürüyor. Roma İmparatoru Julius Caesar, M.Ö. 45 yılında verdiği kararla her dört yılda bir takvime göre yılın son ayı olarak belirlenen şubat ayına bir gün eklenmesine karar veriyor. Caesar'dan sonra yaşayan başka bir Roma İmparatoru Augustus da, kendi adını bir aya vermek istiyor. Takvime göre, ağustos ayının 30, Julius Caesar'ın adı verilen temmuz ayının 31 gün çekmesini haşmetine yakıştıramayan İmparator Augustus, ağustos ayının da 31 gün sürmesini emrediyor. Bunun üzerine astronomlar takvimde yılın son ayı olan şubattan bir günü alıp ağustos ayına ekliyor. Böylece 30-29 dönüşü yaşayan şubat ayı, 29-28 gün olarak belirleniyor. İmparator Augustus'un kibri, şubatın üç günlük 29 günü ile dört yılda bir gelen 30. gün hakkını yemiş oluyor.

KAHRAMAN, ZAMAN MAKİNESİYLE M.Ö. 27 YILINA GİDİYOR

Kitapta, "Dejjar Honolulu" isimli kahraman, 29 Şubat'ta doğduğu ve her yıl doğum günü kutlayamadığı için içerleniyor ve yaptığı araştırmada 29 Şubat'ın imparator kibri nedeniyle dört yılda bir denk geldiğini anlıyor. Geleceğe Dönüş filminde zaman makinesi icat eden Dr. Emmet Brown'a ulaşan kahraman, zaman makinesine binerek İmparator Augustus'un hüküm sürdüğü M.Ö. 27 yılına gidiyor. İmparator Augustus ile konuşma yaparak 29 Şubat'ın dört yılda bir denk gelmesine engel olmaya çalışan kahraman, Augustus'u ikna ediyor ve 29 Şubat'ta doğanların her yıl kutlama yapmasını sağlıyor.

29 Şubat’ta Doğan Arkadaşları İçin Kitap Yazdılar

29 Şubat’ta Doğan Arkadaşları İçin Kitap Yazdılar

29 Şubat’ta Doğan Arkadaşları İçin Kitap Yazdılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim