• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

29 Ekim resepsiyonu bu yıl pastanede yapılmayacak

Amasya'da geçen yıl bir pastanede gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu bu yıl kongre ve balo salonunda yapılacak
Amasya’da geçen yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu kentteki bir pastanede yapılacağı kamuoyunda duyulmasının ardından büyük tepki çekmişti. Kamuoyundaki tepkiye rağmen Valilik kararı ile resepsiyon, bu pastanede gerçekleşmişti.
 
Geçen yıl resepsiyona evsahipliği yapan Vali Abdil Celil Öz, pastanede yapılan resepsiyonla ilgili gelen eleştirilere, "Restoran, otel, pastane hepsi özel sektöre aittir. Otellerin bir özelliği bir kutsallığı var da pastanenin hizmet mekanı olarak, lüks bir restoran veya uygun bir kapalı mekanın, otellerden daha düşük seviyesi mi var? Benim anlayamadığım nokta bu. Bir otelde olursa gayet güzel, kutsal, amacına uygun bir mekan, otel dışında herhangi bir pastanede, restoranda veya kapalı bir mekanda olursa sanki günah mı kötü bir şey mi? Yapılacak kamu mekanı olmadığı sürece benim düşünceme göre bir otelin salonunda yapılmasıyla, bir pastanede yapılmasının niye bu kadar farkı var? Mekanın ismine niye bu kadar takılı kalıyoruz?" diyerek cevap vermişti.
 
Geçen Ağustos ayındaki Valiler Kararnamesi ile Trabzon’a atanan Vali Abdil Celil Öz’ün yerine kente atanan Vali İbrahim Halil Çomaktekin’in ev sahipliği yapacağı bu yılki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’nun pastanede yapılmacağı açıklandı.
 
Resepsiyon için gönderilen davetiyede yer olarak kentte özel bir işletme olan ve 2 ay önce hizmete giren bir Kongre ve Balo Salonu’nun (Grand Ottoman Kongre ve Balo Salonu) ismi yer aldı.
 
'GEÇEN YIL KENTİMİZ İÇİN İYİ BİR REKLAM OLMADI'
 
Vali Çomaktekin, bu konu ile ilgili fazla bir şey söylemek istemediğini belirterek, "Cumhuriyet balomuzu bu yıl kentimize yeni kazandırılan güzel bir mekanda gerçekleştireceğiz" dedi.
 
Bu yıl ve 2 ay önce hizmete giren resepsiyonun yapılacağı kongre ve balo salonunun İşletmecisi Muharrem Kol, "1000, 875 ve 600 metrekarelik 3 salonun ayrı ayrı 850, 800 ve 500 kişiye hizmet verebiliyoruz. Ya da bütün salonların birleştirilerek daha geniş toplulukları da ağırlayabiliriz. Amasya’da böyle bir kongre merkezi, resepsiyon ve balo salonuna ihtiyacı vardı.
 
Geçtiğimiz yıl belkide bunu kentimiz için fazlaca iyi bir reklam olmayan bir şekilde yaşadık. Bunun üzerine bende kentimize ve bölgemize böyle bir salonu yapmaya karar verdim. Bu yıl Valiliğimizin vereceği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’da Hürrem Sultan ve Nilifer Sultan isimli salonlarımızın birleştirilmesiyle gerçekleşecek. Toplam 1500 kişilk yerimiz hazır durumda. Gerekli bütün hazırlığı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim