• BIST 9534.43
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası
Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle yapacakları programlar hakkında bilgi verdi.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, 29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası nedeniyle yapacakları programlar hakkında bilgi verdi.

Kızılay'ın 1868 yılında Marko Paşa ve arkadaşları tarafından savaşan askerlere yardım etmek amacıyla Hilal-i Ahmer adı ile kurulduğunu ve daha sonra Kızılay adını aldığını belirten Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel, "Kızılay bir yardım kuruluşudur. Ancak bu kuruluşun ciddi bir akarı yoktur. İmkanı olandan alacak, imkanı olmayana verecek. Bizler yönetim kurulu başkanı ve üyeleri toplam 7 kişiden oluşuyoruz. İçimizde doktor, psikolog, hukukçu, mali müşavir, kamuyu yakından tanıyan arkadaşlardan oluşan bir ekibiz. Her ne kadar başkan ve yönetim kurulu diye ayrılsa da hepimiz aynı şevkle çalışıyoruz. Bu yönetimin yanında yan kuruluş olarak kadın kolları, gençlik kolları ve üniversite topluluğumuz var" dedi.

28 Ekim itibariyle Kızılay haftasının başlayacağını belirten Demirel, "Bizler Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığı olarak bu etkinliklere yarın saat 14.00'de Şehir Kulübü önünden tüm şubelerimizle birlikte mehteran takımı eşliğinde İstiklal Caddesinde toplumda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş ile başlayacaktır. Hafta boyu sürece etkinlikler, Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın konuşmacı olarak katılacağı 7 Kasım pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan "Merhamet" konulu konferans ile son bulacaktır. Bu konferansta "afetleri etkisizleştirmede kadınların duygusal ve sinerjik gücü" konuları ele alınacaktır" diye konuştu.

Kızılay'ın yaptığı yardımlar hakkında bilgi veren Demirel, "Merhamet eliyiz, mutlaka göstermek zorunda değiliz. Suriyelilere 2 TIR dolusu yardım yapıldı. Suriyeli Türkmenlilere de yardımlarda bulundu. Kızılay olarak Samsun'da gençlere ve kadınlara yönelik yardımlarımız oldu. İhtiyaç anında dayanışmanın, ıstırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, savaşın en kızgın anında insancılığın, merhametin, tarafsızlığın ve barışın simgesi olan Kızılay, kurulduğu günden bu yana insanlığın ortak değerlerine taraf olmuş ve Türk milletinin merhametini hiçbir ayırım yapmadan tüm insanlığa taşımış ve taşımaya da devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığında düzenlenen toplantıya Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Türk Kızılayı Samsun Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Toplantının ardından Başkan Demirel, gazetecilere yeni yerine taşınan Türk Kızılayı Samsun Şube Başkanlığını gezdirdi.

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim