• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

28 Şubat Süreci Körfez’de Sahnelendi

28 Şubat Süreci Körfez’de Sahnelendi
Körfez Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 28 Şubat sürecini anlatan "Karanlıkta Açan Çiçekler" adlı tiyatro oyunu, Körfezlilerle buluşturdu.

Körfez Belediyesi, Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 28 Şubat sürecini anlatan "Karanlıkta Açan Çiçekler" adlı tiyatro oyunu, Körfezlilerle buluşturdu.

Körfez Belediyesi'nin organize ettiği, 28 Şubat sürecini anlatan "Karanlıkta Açan Çiçekler" adlı tiyatro oyunu, Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde sahnelendi. 28 Şubat sürecinin ülke ve vatandaşlar üzerindeki etkisinin işlendiği "Karanlıkta Açan Çiçekler" oyununa Körfezli sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 2 saat süren tiyatro oyunu, 1990'lı yıllarda büyük hataları anlamlı bir şekilde izleyicilere sahnelendi. Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş'ın katıldığı tiyatro oyununa Körfez'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Karanlıkta Açan Çiçekler" 28 Şubat sürecinde dindar bir ailenin inançlarından dolayı yaşadıkları problemleri, sıkıntıları ve dönemin ruh halini yansıtıyor. Başörtüsünden dolayı üniversiteden mezun olurken diplomasını dahi alamayan bir genç kız, kızının çektiği sıkıntılara göğüs geren bir anne ve inançlarından dolayı işinden olan bir baba. Sahnelenen oyun, 28 Şubat sürecinde tüm bu zincirleme yaşanan sorunları dramatik ve gerçekçi bir şekilde Körfezlilere aktarıldı.

Yapılan gösterinin ardından sahneye çıkan Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, oyuncuları teker teker tebrik ederek, oyunun yönetmenliğini üstlenen Bayram Gündoğdu'ya çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı İsa Taş, "Geçmişte yaşanan bu tür olaylar ülkemizi her zaman geriye götürmüştür. O süreçlerde zulüm gören, dışlanan vatandaşlarımızın çektiği acıları ve kederleri anlamlı ve gerçekçi bir şekilde anlatan oyuncularımızı ve yönetmenimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Oyunun yönetmenliğini üstlenen Bayram Gündoğdu da, gençliğin bilinçlenmesini ve geçmişte yaşanan acıları öğrenmesini sağlamak ve 28 Şubat'ı detaylı bir şekilde anlatabilmek amacıyla oyunun sahnelendiğini söyledi. Gündoğdu, oyunla birlikte o dönemi tekrar hatırlatmayı ve geçmişten ders alıp tekrar o sıkıntıları yaşamamayı da amaçladıklarını belirterek, "Oyunumuzun yazılma sebebi, 90'lı yıllarda temel hak ve hürriyetlerin vesayet çevrelerince ipotek altında olduğunu göstermektir" dedi. Tiyatro oyununu çok beğenen Körfezliler oyuncuları ayakta alkışladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim