• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

28 Şubat Mağdurundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dua

28 Şubat Mağdurundan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dua
28 Şubat sürecinin Akçadağ özelindeki sembol isimlerinden Hasan Tosik, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Allah ömrünü uzun etsin" dedi

28 Şubat sürecinin Akçadağ özelindeki sembol isimlerinden Hasan Tosik, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Allah ömrünü uzun etsin" dedi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 28 Şubat sürecinde 671. sayılı kanun uyarınca kılık ve kıyafet kanununa muhalefet suçlamasıyla hakkında birçok kez işlem yapılan Hasan Tosik,28 Şubat post-modern darbe döneminde fişlendiğini belirterek, 28 Şubat süreci itibari ile 5 defa gözaltına alındığını ve bu gözaltıların 2'sinde tutuklandığını söyledi.

28 Şubat döneminde kendisi gibi birçok arkadaşının mağdur olduğunun altını çizen Tosik," 28 Şubat sürecini derinden yaşayanlardan biri olduğunu ifade ederek, "28 Şubat din ve vicdan özgürlüğüne vurulan bir darbe hareketti." Hala o yarayı içimizde taşıyoruz. Yapılanları ve yaşananları unutamadık."Allah öyle günleri tekrar kimseye yaşatmasın. Hem ülkemiz hem de o süreci yaşayan bizler için gerçek anlamda çok zor ve üzüntülü günlerdi" diye konuştu.

Türkiye'nin bugünlere kolay gelmediğini belirten Tosik, şunları söyledi:

"Daha düne kadar; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı bu ülkenin sokaklarında başörtüsü ile gezemiyordu. Başörtülü kardeşlerimizin ikinci sınıf insan muamelesi görüyordu. Başörtüsü adeta hedef seçildi. Kızlarımıza, kadınlarımıza maddi ve manevi işkence edildi, toplum hayatından dışlandı, adeta hor görüldü. Öğrenci evleri basılıyor, dernekler kapatılıyor, insanlar fişleniyordu. Kız öğrencilerin okula başörtülü olarak girip girmediğinin kontrolünü yapıyordu. Üniversite kapılarına talimatlı adamlar yerleştirilip başörtülü kızların okuması engelleniyordu. İnanan ve amacı sadece İslam'ın emirlerini yerine getirmek olan insanlarımız en acımasızca dışlanıyor inandıklarını değiştirmeye zorlanıyordu.Bizler o günleri yaşadık. Ama unutmadık; Allah öyle günleri tekrar kimseye yaşatmasın. Yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bize destek olan ve mağduriyetimizi gideren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Allah ömrünü uzun etsin. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin "

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim