• BIST 9679.8
  • Altın 2488.686
  • Dolar 32.4319
  • Euro 34.4112
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

28 Şubat Mağduru Yıldırım, O Süreci Anlattı

28 Şubat Mağduru Yıldırım, O Süreci Anlattı
Muş'ta 28 Şubat sürecinde gözaltına alınan, eşi görevinden atılan ve ağabeyi tutuklanan Eğitim Bir-Sen Muş Şubesi eski Başkanı Sadettin Yıldırım,...

Muş'ta 28 Şubat sürecinde gözaltına alınan, eşi görevinden atılan ve ağabeyi tutuklanan Eğitim Bir-Sen Muş Şubesi eski Başkanı Sadettin Yıldırım, o dönemde yaşadıklarını anlattı.

Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Mahir Barışan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, 28 Şubat mağduru Sadettin Yıldırım'ı konuk etti. 28 Şubat sürecinde sendikalarının 10-15 üyesinin mağdur edildiğini ve sürecin ciddi travmalara sebep olduğunu belirten Mahir Barışan, hükümetin başörtüsünü yasalarla güvence altına almasını istediklerini söyledi.

28 Şubat sürecinde birçok insanın inancını yaşadığından dolayı mağdur edildiğini ifade eden Barışan, "28 Şubat süreci ülkemize siyasal, sosyal ve ekonomik alanda bugüne kadar yaşanan ve yaşatılan en büyük travmadır. Biz de Eğitim Bir-Sen Muş Şubesi olarak özellikle o süreç yaşandığında başörtüsünden dolayı ve inancını yaşadığından dolayı mağdur edilen, sürgün edilen, işten atılan üyelerimizi evlerinde ziyaret ettik. O travmayı yaşayan, o günün şartları içerisinde gerçekten psikolojik olarak etkilenen hem sendikamızın o dönemdeki başkanı hem de eşinin başörtüsünden dolayı işten atılmasından dolayı büyük bir travma yaşayan Sadettin Başkanımı şubemize davet ettik. Kendisinin o dönemi yaşadığı için canlı bir şekilde arkadaşlarımızla paylaşmasını istedik" dedi.

"AK PARTİ HÜKÜMETİNDEN BEKLENTİMİZ VAR"

28 Şubat sürecinin üzerinden tam 19 yılın geçtiğini ve halen kalıcı çözümlerin üretilmediğini ifade eden Barışan, şunları söyledi:

"10-15 civarında üyemiz o dönemde mağdur edilmiştir. Sürgün edilenler var, işten atılanlar var. 28 Şubat'ın üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen hala başörtüsü sorunu devam etmektedir. Çünkü Bakanlar Kurulu kararıyla bir pansuman çözüm üretilmiştir. Bu yasal güvence altına alınmamıştır. Bizim şu anki AK Parti hükümetinden beklentimiz bunun acilen yasal güvence altına alınmasıdır. Yani başörtüsüyle, bu medeniyetin en büyük değeri olan başörtüsüyle kamu çalışanlarımızın, özellikle mütedeyyin insanlarımızın görevlerini ifa etmeleri için yasal bir güvence istiyoruz."

"28 ŞUBAT, GELİŞİ GÜZEL BİR SÜREÇ DEĞİLDİ"

28 Şubat sürecinde gözaltına alınan, eşi başörtüsünden dolayı işten atılan ve ağabeyi tutuklanan Sadettin Yıldırım ise, "28 Şubat'ın yıl dönümü olarak bugün sendikada olan arkadaşlarımızın daveti üzerine toplantılarına iştirak ettik. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. 28 Şubat süreci başladığında Muş'ta Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı olarak görev yapıyordum. Çok ciddi anlamda sıkıntılarla karşılaştık. 28 Şubat sürecine ani olarak, gelişi güzel gelişmiş bir olay, hadise olarak bakmamak lazım. Büyük bir travma yaşandı bu süreçte, birçok insan işinden atıldı. Özellikle bu süreç kamuda çalışan bayanlara yönelik büyük haksızlıklar yapıldı. Bayan öğrencilere büyük haksızlıklar yapıldı. Başörtülü öğrencilerin tamamına yakını okullarından atıldı" ifadelerini kullandı.

28 Şubat süreci ile şu anda yaşanan suçları kıyaslayan Yıldırım, "Bugün bırakın kurumun huzur ve sükunetini bozmayı, bugün kurumları havaya uçuranlar, devletin ve toplumun bütün mahremiyetlerini dış güçlere servis eden insanlara devletin en tepedeki hukuk kurumları, bu insanlara fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında bu hakkı tanıyabiliyor. Aynı kurumların bu insanlara aynı hakları iade etmelerini biz bekliyoruz. Bu insanlar mağdur edilmiştir. Bu insanlar psikolojik olarak hastalıklara yakalandı. Boşanmalar oldu, aileler dağıldı. Türkiye'nin her tarafında bu sürecin mağdurları vardır. O dönemde Refah Partisi İl Başkanı olan ağabeyim tutuklandı, içeri alındı. Eşimin sorgusuz sualsiz işine son verildi. Kız kardeşlerimiz okullardan atıldı. Bütün bu süreci ağır bir şekilde yaşadık" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin 28 Şubat sürecinde mağdur olan vatandaşların bir nebze de olsa mağduriyetlerini giderdiğini vurgulayan Yıldırım, "Şu anki hükümet bu insanların mağduriyetlerini bir nebze de olsa gidermiş durumdadır. Yani görevlerine iade edildi. Yani düşünün bir devlet memuru kılık kıyafetlerinden dolayı atılıyor. Hakları disiplin affı uygulamasıyla iade edildi. Bu güzel bir gelişme. Ülkemizin gençlerinin bu süreçleri iyi bilmeleri, iyi okumaları, iyi irdelemeleri gerekir. İnşallah bu ülke bir daha 28 Şubat süreçleri yaşamayacak diye dua ediyoruz" şeklinde konuştu.

28 Şubat Mağduru Yıldırım, O Süreci Anlattı

28 Şubat Mağduru Yıldırım, O Süreci Anlattı

28 Şubat Mağduru Yıldırım, O Süreci Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim