• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

27’nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı

27’nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı
27'nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı, 410 firma, 3 bin 500'ün üzerinde marka ile kapılarını açmaya hazırlanıyor.

27'nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı, 410 firma, 3 bin 500'ün üzerinde marka ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. ANFAŞ Fuarcılık Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Antalya'nın turizmin yanı sıra fuarcılığın da başkenti olma yolunda ilerlediğini söyledi.

Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı, 410 firma ve 3 bin 500'ün üzerinde marka ile bu yıl 27'nci defa kapılarını açıyor. Antlaya Expo Center'de düzenlenecek fuar için kent merkezinde bir otelde gerçekleştirilen toplantıda fuara ilişkin bilgi veren Anfaş Fuarcılık Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, 13-16 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek fuar için yerli ve yabancı çok sayıda katılımcının olduğunu belirtti. Ertekin, fuar süresince ziyaretçilerin özel ikili görüşme yapabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Antalya'yı tanıtmak maksatlı özellikle 50 ülkeyi hedeflediklerini belirten Ertekin, "'Antalya'yı kışın keşfedin" (Discover Antalya in Winter) sloganıyla başlatılan "Yurtiçi ve Yurt Dışı Roadshow Tanıtım Programı" kapsamında bu 50 ülke hedef olarak belirlendi. Yeni yıla Antalya'nın kış turizmi fırsatları, tarihi ve doğal güzelliği, sağlık, gastronomi, golf, kayak, spa-antiaging gibi programlarıyla dolu dolu giren Antalya fuarları, iş ve tatili birleştiren imkanlarla sektöre damgasını vuruyor" dedi.

"ANTALYA FUARLARIN DA BAŞKENTİ OLACAK DURUMDA"

Antalya'nın turizmin yanı sıra fuarcılığın da başkenti olmaya aday olduğunu vurgulayan Ertekin, "Antalya'da 5 yıldızlı otellerde fuar döneminde konaklama imkanı var. Antalya fuarların da başkent olacak bir noktada. Önümüzdeki sene bütün illere giderek tanıtımlarımızı yapacağız. Antalya'ya geldiğinizde hem tatili hem de ticaretinizi yapabilirsiniz" dedi.

Fuarcılığın ekonomiye katkısını da değerlendiren Ertekin, Türkiye'de, Almanya'da olduğu gibi fuarcılığın ekonomiye katkısının verilerinin tutulmadığını bu nedenle katkıdan ziyade bir buluşma ve yatırım kararlarının alındığı etkinlik olarak düşünüldüğünü söyledi.

EKONOMİ BAKANLIĞI'NDAN ANFAŞ'A ÖZEL PROGRAM

Ayrıca fuar için özellikle Ekonomi Bakanlığı; Almanya Azerbaycan, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya, Katar, Kazakistan, Kosova, KKTC, Makedonya, Mısır, Nijerya, Rusya, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün'den oluşan toplam 20 ülkeden satın alma heyeti programı düzenleyecek. İtalya, Almanya ve Dubai ülkeleri, temizlik ve otel ekipmanları firmaları ürünlerini ve hizmetlerini sergilemek üzere fuarda direkt katılımla stant açacak.

AŞÇILAR ALTIN KEP İÇİN YARIŞACAK

Anfaş Fuarcılık işbirliği ile Türkiye Aşcılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği "Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması" Hotel Equipment Fuarı esnasında gerçekleştirilecek. Yurtiçi ve yurt dışından binlerce şefin buluşma noktası olacak "Uluslararası Altınkep Aşçı Yarışması" Türkiye'deki tüm aşçı dernekleriyle yurtiçi ve yurt dışından binlerce şefin katılımıyla gerçekleştirilmesi bekleniyor. Yarışma, fuar süresince fuar alanı içerinde özel olarak ayrılan alanda düzenlenecek.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, fuarın iyi bir noktaya geldiğini belirterek konaklama sektörü için ilerleyen yıllarda bu organizasyonun daha da büyük boyutlar alacağını söyledi.

27’nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı

27’nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı

27’nci Anfaş Otel Ekipmanları Fuarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim