• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

27 yıl sonra gelen mutluluk

27 yıl sonra gelen mutluluk
Memorial Kayseri Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi gören Kemal-Ayşe Durukan çifti, 27 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Memorial Kayseri Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi gören Kemal-Ayşe Durukan çifti, 27 yıl sonra çocuk sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı. Sivas'ın Gemerek İlçesi'nde yaşayan 42 yaşındaki Ayşe Durukan ve 52 yaşındaki Kemal Durukan, çevrelerinin tepkilerinden endişe ederek yıllarca tüp bebek tedavisine başvuramamıştı. Ancak Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi'nden Op. Dr. Arzu Yurci'nin yürüttüğü tedavinin ilk denemesinde bebekleri Yiğit Mustafa'yı kucaklarına alan çift, şimdi örnek olması için çocuk sahibi olmak isteyen herkese kendi hikayelerini anlattıklarını söylüyor.

Tüp bebek tedavisi ile ilgili önyargılar nedeniyle yıllarca bekledik

Ayşe Durukan, yıllar süren bebek özlemi süreçlerini şu sözlerle aktardı: "12 yıldır tansiyon hastasıydım. Uzun süredir bebek özlemi nedeniyle tedavi için gitmediğimiz doktor kalmadı. Her tedavide sonuç elde edemediğimiz için hayal kırıklığına uğradık. Tam vazgeçmek üzereyken, Arzu Hanım'a geldik ve ona güvenerek tedaviye yeniden başladık. Memorial Tüp Bebek Merkezi'ndeki ilk denemede gebe kaldım. Hamileyken gebelik şekeri nedeniyle günde 4 defa insülin aldım. Şükürler olsun ki, bebeğimizi hamileliğin 38. haftasında sağlıklı bir şekilde kucağımıza aldık. Doğumdan sonra tansiyonum da normale döndü. Bütün dertlerime, sağlıklı olarak dünyaya gelen Yiğit Mustafa ilaç oldu" diye konuştu.

Çeşitli nedenlerle çocuğu olmayan çiftlere tüp bebek tedavisinin önemini her fırsatta anlattıklarını belirten Kemal Durukan ise, "Orta Anadolu'da bazı insanlar tüp bebek tedavisi ile ilgili yanlış bilgilere sahip. Bunun için bu tedaviye karşı biraz çekimser yaklaşıyorduk. Uzun süre bebek özlemi yaşadık ancak çocuk sahibi olmanın mutluluğu gerçekten çok farklıymış" dedi.

Çiftlere tavsiyemiz tedaviyi geciktirmemeleri

Durukan çiftinin tedavisini gerçekleştiren Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi'nden Op. Dr. Arzu Yurci ise, "Kemal-Ayşe Durukan çiftine daha önce de çeşitli tedaviler uygulanmış ancak son olarak bize gelip, tedavi sürecine başlamak istediklerini belirtti. İlk tüp bebek denemesinde başarı elde ettik. Çiftin bebeği Yiğit Mustafa sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiği için mutluyuz" şeklinde konuştu. Tüp bebek tedavisinin tamamen doğal ve güvenilir bir süreç olduğunu belirten Op. Dr. Arzu Yurci, "Tüp bebek yönteminde özellikle son yıllarda büyük değişim ve gelişim oldu. Normal yoldan çocuk sahibi olamayan çiftlerin son gelişmelerle birlikte çocuk sahibi olması da kolaylaştı. Bu konudaki önyargılar kısıtlı da olsa halen devam ediyor ancak tüp bebek uygulamaları son derece güvenilir. Bu yöntemle dünyaya gelen bebekler de diğerleri ile aynı şekilde sağlıkla büyüyebiliyor. Bunun dışında çocuk sahibi olmak isteyen çiftler, yaş faktörünü göz önünde bulundurmalı. Çiftler, doktorların tavsiyesiyle tüp bebek tedavisine zaman kaybetmeden başlamalı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim